Αρχική Συνταγές Έυκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη!

Έυκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό ψωμί χωρίς γλουτένη!

Η γλουτένη είναι δυσανεκτική για πολλούς ανθρώπους. Εδώ έχουμε μια νοστιμότατη πρόταση για σπιτικό ψωμί για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και από την άλλη θέλουν να απολαμβάνουν γευστικό ψωμί μας με το φαγητό τους!

Για 1 ψωμί θα χρειαστούμε:

1 φλ. τσ. πατατάλευρο

1 φλ. τσ. αλεύρι από καστανό ρύζι

2/3 φλ. τσ. αλεύρι από φαγόπυρο

2/3 φλ. τσ. καλαμποκάλευρο

2 πρέζες αλάτι

15 γρ. μαγιά νωπή

1 φλ. τσ. χλιαρό νερό

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα αλεύρια μαζί με το αλάτι. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε καλά τη μαγιά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα με τα αλεύρια στο νερό όπιυ διαλύσαμε τη μαγιά και ζυμώνουμε με τα χέρια μας. το μείγμα πρέπει να έχει την υφή μαλακού γιαουρτιού. Αν δεν την έχει, προσθέτουμε άλλο λίγο νερό. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μια βαμβακερή πετσέτα για μια ώρα. Κατόπιν το αδειάζουμε σε μια μακρόστενη φόρμα, το ξανασκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί γαι 25'. Θα πρέπει να φουσκώσει κατα 1 με 2 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 190 βαθμούς. Βάζουμε το ψωμί, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160 και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 30'. Το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.