Αρχική Συνταγές Κανελόνια με τυρί και κρέμα γάλακτος

Κανελόνια με τυρί και κρέμα γάλακτος

Σήμερα το μεσημέρι θα φτιάξουμε τα κανελόνια που τόσο πολύ αγαπούν τα παιδιά αλλά αντί για κιμά ή λαχανικά θα τα γεμίσουμε με τυριά και κρέμα γάλακτος δημιουργώντας μια παραλλαγή του σουφλέ που όλοι έχουμε γευτεί! Τι λέτε θα μας ακολουθήσετε;

Υλικά:

1 κουτί κανελόνια
150γρ. μανιτάρια
100γρ. γκούντα τριμμένο
50γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
50γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100γρ. ζαμπόν
50γρ. φέτα τριμμένη
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
50γρ. φέτα τριμμένη
1 αυγό
5-6 φέτες γκούντα
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ νερό

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι με τις δύο κουταλιές λάδι και τσιγαρίζουμε τα δύο υλικά. Σε ένα μπολ τοποθετούμε όλα τα τυριά με τα πιπεράκια και προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ζαμπόν χωρίς το λάδι και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια παίρνουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα γεμίζουμε με προσοχή. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό και το νεράκι και περιχύνουμε πάνω από τα κανελόνια αφού πρώτα τα βάλουμε μέσα σε ένα πυρέξ. Αν δεν έχεις πυρέξ μπορείς να το κάνεις και σε ένα ταψί απλά σκέπασε το πριν το βάλεις στο φούρνο με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς. Μόλις δεις ότι τα κανελόνια είναι έτοιμα βάλε από πάνω τις φέτες γκούντα και άστα μέσα στην κουζίνα για να λιώσει το τυράκι.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.