Αρχική Συνταγές Βελουτέ σούπα σπανάκι

Βελουτέ σούπα σπανάκι

Σούπα σπανάκι

Το έντονο κρύο που επικρατεί σε όλη τη χώρα δεν σηκώνει ιδιαίτερα φαγητά εκτός από νόστιμες ζεστές σουπίτσες. Εμείς σήμερα θα φτιαξουμε την δυναμωτική καταπράσινη σούπα του Ποπάυ. Φτιάχνεται πολύ γρήγορα με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι!


Υλικά

1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος, ψιλοκομμένα
1½ λίτρο νερό
μοσχοκάρυδο τριμμένο
χυμός λεμονιού, κατά βούληση
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι
φέτα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το σπανάκι. Μόλις μαραθεί το σπανάκι, προσθέτουμε το νερό και μόλις το υγρό πάρει βράση, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το σπανάκι, για περίπου 15-20 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε μοσχοκάρυδο και χυμό λεμονιού και τo μεταφέρουμε στο μπλέντερ . Πολτοποιούμε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία σούπα. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη τριμμένη φέτα στην πολτοποίηση, αλλιώς κρατάμε το τυρί για το γαρνίρισμα. Για πιο βελούδινο αποτέλεσμα, το σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι. Δοκιμάζουμε τη σούπα και προσθέτουμε ό,τι χρειάζεται: λεμόνι, μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.