Αρχική Σχολή Γονέων 10 μυστικά που έχουν όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες

10 μυστικά που έχουν όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες

10 μυστικά που έχουν όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες

Όλες οι ευτυχισμένες οικογένειες έχουν κοινές ορισμένες συνήθειες, οι οποίες ενισχύουν το αίσθημα σιγουριάς, αγάπης και εμπιστοσύνης μεταξύ τους.

Άρα… και την ευτυχία τους! Ποιες είναι αυτές;

Σβήνουν τα φώτα

Τα χαμηλά φώτα, έδειξαν πρόσφατες έρευνες, κάνουν τους συνομιλητές να νιώθουν πιο ασφαλείς, άρα και πιο χαλαρούς και ανοιχτούς σε συζητήσεις. Μια οικογένεια βασίζεται στις ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις, σωστά;

Δεν ξεχνούν τις ρίζες τους

Τα παιδιά που γνωρίζουν περισσότερα για το παρελθόν τους βιώνουν περισσότερες επιτυχίες και λιγότερες αποτυχίες, συμπέρανε έρευνα. Επιπλέον, είναι περισσότερο ανθεκτικά απέναντι στο άγχος και το στρες.

Έχουν σχέση με τους παππούδες και τις γιαγιάδες

Σε συνέχεια της παραπάνω πρότασης, οι παππούδες είναι μια σταθερά σε κάθε ευτυχισμένη οικογένεια. Μάλιστα, αυτό αποδεικνύει και πρόσφατη έρευνα – η οποία συνέλεξε στοιχεία και συμπεράσματα από 66 άλλες . Σύμφωνα με αυτήν, λοιπόν, οι μητέρες που έχουν βοήθεια από τις μαμάδες τους στην ανατροφή των παιδιών τους νιώθουν λιγότερο άγχος και τα παιδιά τους προσαρμόζονται ευκολότερα από εκείνα που μεγαλώνουν μακριά από την γιαγιά τους.

Ακολουθούν στρατιωτική πειθαρχία

Οι φαντάροι και οι στρατιωτικοί μπροστά στις δυσκολίες ξεπερνούν τους εγωισμούς και τα θέλω τους και μάχονται για το καλό των άλλων, δείχνουν δηλαδή την πίστη στον στόχο τους. Έτσι και σε μια οικογένεια. Στις διαφωνίες και τους διαπληκτισμούς, μπορείτε να βάλετε μπροστά τον εγωισμό και τις φωνές σας. Ή μπορείτε να δείξετε ανωτερότητα και να χρησιμοποιήσετε τις διαφωνίες σας για να ενισχύσετε την πίστη στην οικογένειά σας.

Αθλούνται

Ο αθλητισμός έχει μόνο θετικά αποτελέσματα στον οργανισμό, το ίδιο έχει και στην οικογένεια. Οι γονείς παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην ενασχόληση των παιδιών με τα αθλήματα. Γι’ αυτό και πρέπει να τα στηρίζουν και να τα εμψυχώνουν! Οι περισσότεροι προπονητές, προτείνουν στους γονείς να μην τονίζουν τα λάθη των παιδιών τους, αλλά να τους υπενθυμίζουν, ότι δεν πρέπει να τα παρατάνε εύκολα.

Περιορίζουν την διάρκεια των καβγάδων στα 3 λεπτά

Επιστήμονες υποστηρίζουν, ότι τα πιο σημαντικά σημεία ενός καβγά λέγονται μέσα στα πρώτα 3 λεπτά. Μετά από αυτά, οι περισσότεροι επαναλαμβάνουν τα ίδια επιχειρήματα και… ανεβάζουν τον τόνο της φωνής τους, χωρίς – ουσιαστικά – να στηρίζουν τη θέση τους.

Δεν συζητούν σοβαρά θέματα από τις 18:00 έως τις 20:00

Πολλοί ψυχολόγοι ισχυρίζονται, ότι αυτό το «παράθυρο» δύο ωρών είναι το πιο στρεσογόνο δίωρο της ημέρας, αφού οι γονείς χαλαρώνουν από την ένταση της δουλειάς, τα παιδιά είναι κουρασμένα και τα μέλη της οικογένειας  βρίσκονται μετά από μια κουραστική ημέρα και πάλι μαζί. Εκμεταλλευτείτε αυτές τις δύο ώρες για εποικοδομητικές συζητήσεις και χαλάρωση.

Αφήνουν στην άκρη τις κατηγορίες

Μήπως λέτε συχνά φράσεις, όπως «εσύ έκανες αυτό και εσύ είπες το άλλο»; Χτίστε καλύτερη επικοινωνία στην οικογένειά σας ακούγοντας τους συνομιλητές σας και αφήνοντας στην άκρη τις εκατέρωθεν κατηγορίες.

Συγκεντρώνονται συχνά

Φαίνεται κάτι ξέρουν, όσοι κάνουν συχνά οικογενειακά τραπέζια. Μέσα από αυτά αυξάνεται το αίσθημα ασφάλειας των μελών της και διορθώνονται τυχόν λανθασμένες συμπεριφορές.

πηγή: reader'sdigest.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter