10 ωραίες ιδέες για να παίζουν ήρεμα στο σπίτι τα πολύ μικρά παιδιά

Τα πολύ μικρά παιδιά έχουν πολλή ενέργεια, η οποία μοιάζει ανεξάντλητη, ενώ απαιτούν μεγάλη προσοχή. Όχι μόνο για να μην χτυπήσουν καθώς παίζουν, αλλά και για να αναπτυχθούν σωστά.

Το παιχνίδι και η ενασχόληση με δημιουργικές δραστηριότητες είναι ό, τι χρειάζονται τα παιδιά για να αναπτύξουν τη λεπτή κινητικότητα, την παρατηρητικότητα, να συντονίζουν ευκολότερα τις κινήσεις τους, αλλά και να διασκεδάσουν μέσα στο σπίτι – ειδικά αυτόν τον καιρό που οι βόλτες στην εξοχή, στα πάρκα και στους παιδότοπους είναι πιο σπάνιες.

Αν και εσείς αναζητάτε τρόπους για να κρατήσετε τα μικρά παιδιά σας απασχολημένα στο σπίτι και να συμβάλλετε θετικά και στην ανάπτυξή τους, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις μας και πάρτε ιδέες…

Τα τρελά καλαμάκια

Οι περισσότεροι έχουμε στο σπίτι μας τουλάχιστον ένα καλαμάκι με περίεργο σχεδιασμό. Μετατρέψτε το σε ένα παιχνίδι που συμβάλλει στην λεπτή κινητικότητα του παιδιού, απλώς κόβοντας μικρά κομμάτια χαρτιού σε στρογγυλό χρώμα και ζητώντας από το παιδί να τα τρυπήσει με το καλαμάκι. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

DIY μαυροπίνακας

Ένα κλασσικό και αγαπημένο παιχνίδι όλων των παιδιών. Εσείς θα μπορέσετε να ανακυκλώσετε ένα παλιό τραπεζάκι και να το μετατρέψετε σε έναν μεγάλο μαυροπίνακα και εκείνα θα ζωγραφίζουν πάνω του για ώρες. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Βάλτε τα χρώματα στη σειρά

Απλό, εύκολο, οικονομικό και κυρίως… καθαρό. Θα χρειαστείτε ποτηράκια μιας χρήσης, γλωσσοπίεστρα και… χρωματιστές τελίτσες. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Τα πλαστο-ζυμαράκια

Σε όλα τα παιδιά αρέσει να παίζουν με πλαστελίνες και… μακαρόνια. Συνδυάστε τα δύο σε ένα και συμβάλλεται στην ανάπτυξη της ικανότητας συγκέντρωσης του παιδιού σας. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

«Βατραχάκια, σαλιγκάρια και σκυλάκια»

Βοηθήστε το παιδί να αναπτύξει την φαντασία του και την λεπτή κινητικότητά του διακοσμώντας μαζί ένα κουτί και προσπαθώντας να βάλετε μέσα του μικρές… ουρίστες σκύλων. Προσέξτε μόνο να λυγίσετε με τέτοιο τρόπο τους καθαριστές πίπας ώστε να μοιάζουν με σαλιγκάρια και με ουρές σκύλων. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Πίστα πον-πον

Ένα παιχνίδι που θα κρατήσει τα παιδιά απασχολημένα για πολύ και παράλληλα θα τα βοηθήσει να μάθουν τα χρώματα. Δείτε πως θα το φτιάξετε εδώ.

Αλυσίδα… πισίνας

Γιατί να έχετε στο σπίτι στρώματα πισίνας, μπρατσάκια ή «μακαρονια» πισίνας που δεν χρησιμοποιείτε συχνά; Μετατρέψτε τα σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για τα παιδιά. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Αυτοκόλλητη καρδούλα

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα… Η λατρεία των παιδιών για τα αυτοκόλλητα είναι γνωστή και ήρθε η ώρα να την εκμεταλλευτείτε προς όφελός τους. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Ταίριαξε τα αντικείμενα

Ποιος είπε ότι οι γονείς δεν μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ό,τι και τα παιχνίδια μεγάλων εταιρειών; Κόψτε χαρτιά, σχεδιάστε σχήματα και ταιριάξτε αντικείμενα. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Τα ζουληχτά τσαντάκια

Αυτές οι μικρές τσαντούλες επιτρέπουν στο παιδί να εξερευνήσει αντικείμενα χωρίς να κάνει τον… χαμό. Δείτε πώς θα το φτιάξετε εδώ.

Τα κουμπόδεντρα

Φτιάξτε δεντράκια από κουμπιά μαζί με τα παιδιά και κρατήστε τα απασχολημένα για ώρες. Δείτε πώς θα τα φτιάξετε εδώ.