Αρχική InfoBaby Τοκετός 10 πράγματα που κανείς δεν σου λέει για την καισαρική (όπως τα έζησαν γυναίκες που έκαναν)

10 πράγματα που κανείς δεν σου λέει για την καισαρική (όπως τα έζησαν γυναίκες που έκαναν)

10 πράγματα που κανείς δεν σου λέει για την καισαρική (όπως τα έζησαν γυναίκες που έκαναν)

Ξέρατε ότι κάθε χρόνο τα ποσοστά καισαρικών τομών στην χώρα μας ξεπερνούν το 50%; Όπως φαίνεται, λοιπόν, αρκετές γυναίκες αποφασίζουν να γεννήσουν με αυτή την μέθοδο. Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε μαρτυρίες από μαμάδες που την επέλεξαν. Τι θα ήθελαν να ξέρουν πριν πάρουν αυτήν τους την απόφαση; Ας το μάθουμε…

Όλοι θα νομίζουν, πως κάτι πήγε στραβά

«Οι άνθρωποι θα καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα αυθαίρετα! Θα νομίζουν, ότι δεν άντεξες να γεννήσεις φυσιολογικά ή ότι κάτι δεν πήγε καλά με τον φυσιολογικό τοκετό σου. Στην περίπτωσή μου, το παιδί μου κατέβαινε με τα πόδια και η καισαρική ήταν μονόδρομος», Μαρία.

Δεν υπάρχει πόνος, αλλά σίγουρα θα νιώσεις κάτι

«Έμεινα έκπληκτη. Μπορούσα να νιώσω το παιδί μου να έρχεται στον κόσμο. Δεν πονούσα στην διάρκεια της επέμβασης, λόγω της αναισθησίας και της επισκληριδίου, αλλά σίγουρα ένιωθα τον γιατρό να σπρώχνει και να τραβάει για να βγάλει το παιδί από την κοιλιά μου. Ήταν ένα πολύ παράξενο συναίσθημα, και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να το περιγράψω», Αγγελική.

Θα είσαι ζαλισμένη

«Μετά την καισαρική η μορφίνη σε βοηθά να μην νιώθεις πόνο, αλλά, δυστυχώς, σε αφήνει μουδιασμένη. Ζαλίζεσαι και μπορεί να δυσκολευτείς να θηλάσεις αμέσως. Μην τα παρατάτε, όμως, τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα όταν βγείτε από τον λήθαργό σας», Πανίτσα.

Μπορεί να ιδρώσεις πάρα πολύ μετά

«Εγώ δεν ένιωθα ζαλάδα ή ναυτία μετά, ευτυχώς! Ίδρωνα, ωστόσο, ασταμάτητα ακόμα και 3 ώρες μετά την επέμβαση!», Ισιδώρα.

Απίστευτη φαγούρα

«Ένιωθα τόση φαγούρα μετά την καισαρική. Δεν άντεχα και τίποτα δεν μπορούσε να με βοηθήσει. Όπως φαίνεται, όμως, αυτή είναι μια φυσιολογική αντίδραση στην αναισθησία. Ποιος να το ‘ξερε, έτσι;», Ανδριάννα.

Πρέπει να προσέχεις μετά

«Πολλοί νομίζουν, ότι η καισαρική είναι ο εύκολος δρόμος για τον τοκετό. Πιστέψτε με δεν είναι καθόλου έτσι. Πρόκειται για μια μεγάλη και σοβαρή επέμβαση, μετά το τέλος της οποίας δεν σου επιτρέπεται να τρως, δεν πρέπει να σηκώνεις τίποτα βαρύτερο από το μωρό σου και  - μιλώντας από προσωπική πείρα – το να ανεβαίνεις σκαλιά είναι μαρτύριο», Αλέξια.

Και πάλι χρειάζεσαι τεράστιες σερβιέτες

«Δεν ξέρω γιατί, αλλά πίστευα, ότι μετά την καισαρική δεν θα αιμορραγείς το ίδιο όπως μετά τον φυσιολογικό τοκετό. Κάτι το οποίο δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Σας το εγγυώμαι!», Ελίζα.

Το να πηγαίνεις στην τουαλέτα μετά είναι περίεργο

«Μετά τις επεμβάσεις σου τοποθετούν καθετήρες, σωστά; Δεν ήξερα ότι αυτό θα συνέβαινε και μετά την καισαρική μου. Αφού μου τον αφαίρεσαν φοβόμουν τόσο πολύ να πάω στην τουαλέτα. Όπως αποδείχθηκε, ο πόνος δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο περίμενα, αλλά εγώ ένιωθα τόσο αδύναμη…», Βιργινία.

Σίγουρα θα χρειαστείς φυτικές ίνες

«Η φαρμακευτική αγωγή σε κάνει λιγάκι… δυσκοίλια! Οπότε θα χρειαστείς πολλές φυτικές ίνες. Ευτυχώς οι γιατροί έχουν και γι’ αυτό τα κατάλληλα φάρμακα», Σοφία

Ο φυσιολογικός τοκετός δεν αποκλείται στο μέλλον

«Προφανώς και εξαρτάται από την εκάστοτε εγκυμοσύνη και τον γυναικολόγο, αλλά εγώ κατάφερα και γέννησα φυσιολογικά μετά την καισαρική (η μέθοδος λέγεται VBAC). Και χάρη στην βοήθεια και τη στήριξη του γιατρού μου όλα κύλησαν ομαλότατα», Φελίσια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter