10 σημάδια που δείχνουν ότι είστε σούπερ γόνιμη!

Για πολλά χρόνια προσπαθούσατε να ΜΗΝ μείνετε έγκυος. Η χρήση προφυλακτικού είχε επιβληθεί και είχατε το κεφάλι σας ήσυχο. Τώρα που αποφασίσατε να κανετε παιδάκι σκέφτεστε ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η… αφαίρεση του προφυλακτικού. Είναι, όμως, έτσι;

Το να αποκτήσει μια γυναίκα παιδί δεν είναι πάντα εύκολο. Πολλές είναι οι εκείνες που προσπαθούν να τεκνοποιήσουν, αλλά, δυστυχώς, δεν τα καταφέρνουν. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τη γονιμότητα μιας γυναίκας είναι πάρα πολλοί. Όπως, ισχυρίζεται η γυναικολόγος Debra Gerson, σε άρθρο της στο bustle.com, ασθένειες και τρόπος ζωής συμβάλλουν τα μέγιστα στο κατά πόσο εύκολα θα μπορέσει μια γυναίκα να κάνει παιδί.

Και ενώ δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να προβλέψει κάποιος το πόσο γόνιμη είναι μια γυναίκα, μερικά σημάδια μπορούν να μας δώσουν στοιχεία! Συνεχίστε την ανάγνωση και ανακαλύψτε ορισμένα φυσικά χαρακτηριστικά και συνήθειες που δείχνουν, ότι τα επίπεδα γονιμότητάς σας είναι αρκετά υψηλά!

  1. Ο κύκλος σας είναι σταθερός: Αυτό σημαίνει ότι έχετε ωορηξία κάθε μήνα, οπότε ανήκετε στην ομάδα των γόνιμων γυναικών.
  2. Υποφέρετε από προεμμηνοροϊκό σύνδρομο: Οι κράμπες, οι πόνοι στην πλάτη και την κοιλιά, το πρησμένο στήθος και οι πονοκέφαλοι δεν είναι καθόλου διασκεδαστικοί, αλλά δείχνουν ότι έχετε κύκλους ωορηξίας, πράγμα θετικότατο όταν προσπαθείτε να κάνετε μωράκι!
  3. Επηρεάζετε τους κύκλους άλλων γυναικών: Μαγική ικανότητα, που οφείλεται στις φερορμόνες και δείχνει, ότι έχετε περισσότερες πιθανότητες να συλλάβετε. Αν οι περίοδοι των συναδέλφων ή των φίλων σας συγχρονίζονται με τη δική σας είναι πολύ πιθανό να ανήκετε στην κορυφή των γόνιμων γυναικών!
  4. Έχετε πολλές εκκρίσεις: Οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες στη μέση του κύκλου τους. Στην χρονική αυτή διάρκεια, αν παρατηρήσετε, αρκετά μεγάλη ποσότητα, άοσμων κολπικών εκκρίσεων σημαίνει ότι τα οιστρογόνα σας είναι αυξημένα και είναι πιο πιθανό να μείνετε έγκυος ευκολότερα. Τα υγρά αυτά κάνουν πιο εύκολο το πέρασμα του σπέρματος στον τράχηλο και έτσι βοηθούν τη σύλληψη!
  5. Έχετε συγκεκριμένη ροή αίματος: Κατά τη διάρκεια της περιόδου πολλές γυναίκες έχουν αυξημένη ροή και άλλες μειωμένη. Για να μείνετε, όμως, ευκολότερα έγκυος η μέση κατάσταση είναι η λύση. Η μέση αυτή ροή και η κανονική διάρκεια είναι ενθαρρυντικά σημάδια γονιμότητας μιας γυναίκας.
  6. Οι ορμόνες σου είναι σταθερές: Οι ορμόνες παίζουν και στη γονιμότητα σημαντικό ρόλο. Οι εξάψεις και οι έντονες εφιδρώσεις μπορεί να δείχνουν κάποια δυσλειτουργία του οργανισμού και σίγουρα επιβάλλουν επίσκεψη στο γιατρό. Οι γυναίκες που δεν βιώνουν τέτοια συμπτώματα τείνουν να έχουν περισσότερες πιθανότητες σύλληψης!
  7. ‘Εχετε «καθαρό» ιατρικό ιστορικό: Οι γυναίκες που φροντίζουν συστηματικά την υγεία τους, ειδικά μετά την έναρξη της ερωτικής τους ζωής, και αντιμετωπίζουν λιγότερα γυναικολογικά προβλήματα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να μείνουν έγκυοι.
  8. Ακολουθείτε υγιεινή διατροφή: Ο τρόπος ζωής επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό το αν θα μείνετε ή όχι έγκυος, οπότε η σωστή διατροφή είναι σίγουρα κάτι θετικό. Ειδικά όταν μιλάμε για ορισμένες βιταμίνες που έχουμε ανάγκη, όπως η βιταμίνη D.
  9. Έχετε ανεπτυγμένα στήθη: Το μέγεθος του στήθους επηρεάζεται από τις ορμόνες σας. Τα ανεπτυγμένα στήθη αποδεικνύουν, ότι οι ορμόνες σας λειτουργούν σωστά, και όπως αναφέραμε παραπάνω, οι ορμόνες σάς δείχνουν πόσο γόνιμη είστε.
  10. Έχετε ήδη μείνει έγκυος: Αποκτήσατε μωρό, και μάλιστα ενώ προσέχατε; Είναι κάτι πολύ σπάνιο, αλλά μπορεί και να γίνει. Αν δεν συνέβη από απροσεξία (έσπασε το προφυλακτικό ή τοποθετήσατε λανθασμένα το σπιράλ), τότε είναι πολύ πιθανό να ξαναμείνετε έγκυος πολύ εύκολα!