10 συμπτώματα στο Β’ Τρίμηνο που αποδεικνύουν ότι έχετε κορίτσι

Διανύετε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας και έχετε αγωνία για το φύλο του μωρού σας;

Η ιατρική εξέταση δεν μπορεί ακόμα να δώσει αμέσως απαντήσεις στην απορία που οι περισσότερες γυναίκες έχουν μόλις μαθαίνουν ότι θα αποκτήσουν μωράκι.

Υπάρχει τρόπος, όμως, να μαντέψετε ποιο θα είναι το φύλο του μωρού σας παρατηρώντας μόνο μερικά συμπτώματα που εκδηλώνει το σώμα σας, κυρίως στις αρχές του Β’ τριμήνου.

Λιγούρες για γλυκά

Πολλές λιγούρες. Αρκετές γυναίκες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν διάφορες ορέξεις για «περίεργα» φαγητά. Όταν επιθυμείτε να καταναλώνετε περισσότερα γλυκά, όπως σοκολάτες ή παγωτό, είναι πολύ πιθανό να περιμένετε κοριτσάκι.

Λιπαρό και με ακμή δέρμα

Αρκετές γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στην υφή και την όψη του δέρματός τους όταν είναι έγκυες. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τα επίπεδα ορμονών στον γυναικείο οργανισμό αυξάνονται, πράγμα που επιδρά στη σύσταση του δέρματος. Αν έχετε σπυράκια και εξανθήματα στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της κύησης, τότε κατά πάσα πιθανότητα, θα αποκτήσετε κορίτσι!

Αλλαγές στη διάθεσή σας

Σίγουρα μια εγκυμοσύνη έχει επιρροή και στην ψυχολογία των γυναικών. Στη διάρκεια του Β’ τριμήνου οι αλλαγές στη διάθεση μιας γυναίκας γίνονται ακόμα πιο έντονες. Οι γυναίκες που κυοφορούν κορίτσι, μάλιστα, συνήθως αντιμετωπίζουν περισσότερες συναισθηματικές μεταβολές στην εγκυμοσύνη τους απ’ ό,τι οι γυναίκες που περιμένουν αγόρια.

Έντονοι καρδιακοί παλμοί

Αν στη διάρκεια ενός υπερήχου και μιας εξέτασης ο γιατρός παρατηρήσει αυξημένους καρδιακούς παλμούς τότε είναι πολύ πιθανό να κυοφορείτε κοριτσάκι. Εάν οι χτύποι είναι πάνω από 140-160 χτύπους το λεπτό, το να γεννήσετε κορίτσι βρίσκετε πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Διαφορετικό σχήμα στήθους

Να παρατηρείτε το στήθος σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όταν το αριστερό στήθος φαίνεται ελαφρώς μεγαλύτερο από το δεξί τότε μάλλον αυτή η μικρή ψυχούλα μέσα σας είναι κοριτσάκι.

μωρό_κορίτσι

Θαμπά μαλλιά

Πολλές γυναίκες παρατηρούν αλλαγές στην υφή των μαλλιών κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Αν τα μαλλιά σας γίνουν θαμπά και λεπτά, περιμένετε κοριτσάκι. Αν γίνουν πιο χοντρά και λαμπερά, περιμένετε αγοράκι

Ύπνος στη δεξιά πλευρά

Οι γυναίκες που περιμένουν μωράκι από ένα σημείο και μετά κοιμούνται μόνο γυρνώντας στο πλάι. Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά πολλοί ισχυρίζονται ότι όταν μια γυναίκα, η οποία περιμένει μωράκι και η κοιλίτσα της έχει φουσκώσει, κοιμάται στη δεξιά πλευρά τότε πιθανότατα κυοφορεί κοριτσάκι.

Σχήμα κοιλιάς

Παρατηρήστε το σχήμα της κοιλίτσας σας καθώς μεγαλώνει και θυμηθείτε αυτό που έλεγαν οι γιαγιάδες μας. Θα κάνετε κορίτσι αν η κοιλίτσα σας «κοιτάζει» προς τα πάνω και είναι στρογγυλή.

Η μύτη σας μεγαλώνει

Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πολλές. Η κοιλίτσα της μεγαλώνει, το βάρος της αυξάνεται και το πρόσωπό της αλλάζει. Αυτή η αύξηση βάρους μπορεί να κάνει το πρόσωπο σας να δείχνει πιο στρογγυλό και την μύτη σας πιο μεγάλη. Αν συμβαίνει αυτό τότε μάλλον θα υποδεχθείτε κοριτσάκι σε λίγο καιρό…

Πρωινές αδιαθεσίες

Σύμπτωμα συνηθισμένο στις περισσότερες εγκυμοσύνες. Αν τα πρωινά τα πρωινά έχετε περισσότερες ναυτίες, ζαλάδες και μία γενικότερη αδιαθεσία, είναι ένα σημάδι ότι το μωράκι σας θα είναι κορίτσι.