Αρχική Γωνιά του Μαθητή 10 συμβουλές για να γίνει το παιδί σας πιο έξυπνο!

10 συμβουλές για να γίνει το παιδί σας πιο έξυπνο!

10 συμβουλές για να γίνει το παιδί σας πιο έξυπνο!

Ανάμεσα στις πιο βασικές ανησυχίες που έχουν οι γονείς για τα παιδιά τους συγκαταλέγεται και η ανησυχία τους αν το περιβάλλον μέσα στο οποίο μεγαλώνουν, τα βοηθά να αξιοποιήσουν στο έπακρο το μυαλό και τις δυνατότητες τους.

Το περιοδικό «Time» έφτιαξε μια λίστα με τους 10 παράγοντες που έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι επηρεάζουν τη γνωστική ικανότητα των παιδιών και τα κάνουν πιο έξυπνα από τη βρεφική έως την εφηβική ηλικία.

Μουσική
Σειρά από επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα μουσικής εμφανίζουν πιο υψηλό δείκτη IQ από εκείνα που δεν ασχολούνται καθόλου με τη μουσική.

Αθλητισμός
Η φήμη που θέλει τα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό να έχουν χαμηλότερο δείκτη IQ δεν φαίνεται να έχει καμία βάση, καθώς η καλή φυσική κατάσταση ενός παιδιού αυξάνει κατά 20% την ικανότητα να αποστηθίζει νέες πληροφορίες.

Διαβάστε μαζί με τα παιδιά σας
Έρευνα έχει δείξει ότι τα παιδιά που διαβάζουν ιστορίες και παραμύθια με τη βοήθεια των γονέων και δεν τους ακούνε απλώς να διαβάζουν, είναι πιο πιθανό να βελτιώσουν κατά πολύ την ικανότητα της ανάγνωσης.

Ο επαρκής ύπνος
Πληθώρα ερευνών έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε καθυστέρηση της γνωστικής ωρίμανσης και ανάπτυξης του παιδιού. Αντίθετα, τα παιδιά που κοιμούνται περισσότερο έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

Η δύναμη της θέλησης
Σε αντίθεση με την επικρατούσα άποψη, το συστατικό που οδηγεί το παιδί σε επιτυχίες δεν είναι μόνο το IQ του, αλλά η δύναμη της θέλησης του εκάστοτε παιδιού. Σίγουρα το IQ παίζει σημαντικό ρόλο, ωστόσο η θέληση που δείχνει το παιδί για να πετύχει κάτι είναι το στοιχείο που κάνει όλη τη διαφορά.

Έξυπνο παιδί 2

Μάθηση = ενεργητικότητα
Σειρά ερευνών και πειραμάτων υποστηρίζει ότι τα παιδιά που τους προσφέρεται η πληροφορία παθητικά, δηλαδή μπαίνοντας στη θέση του ακροατή, δεν καταφέρνουν να την κατακτήσουν τόσο καλά όσο τα παιδιά που πληροφορούνται για κάτι μέσα από μια δραστηριότητα.

Διατροφή
Οι διατροφικές συνήθειες ενός παιδιού έχουν άμεσο αντίκτυπο στις σχολικές επιδόσεις του, καθώς οι μαθητές που τρώνε καλύτερο πρωινό την ημέρα ενός διαγωνίσματος φαίνεται ότι αποδίδουν καλύτερα σε σχέση με εκείνους που δεν έφαγαν τίποτα. Ακόμη, οι γονείς είναι προτιμότερο να προσφέρουν γλυκά στα παιδιά όταν μελετούν και όχι όταν χαλαρώνουν.

Χαρούμενο περιβάλλον
Ο πιο βασικός παράγοντας για καλή ψυχική υγεία του παιδιού, η οποία του επιτρέπει να ξεδιπλώσει τις ικανότητες και τα ταλέντα του είναι να μεγαλώνει σε ένα χαρούμενο περιβάλλον. Επομένως, αν θέλετε να μεγαλώσετε ένα ευτυχισμένο παιδί, θα πρέπει να είστε κι εσείς ένας ευτυχισμένος γονέας, καθώς το παιδί επηρεάζεται έντονα από τις καταστάσεις που βιώνει στο σπίτι του.

Η παρέα του
Η παρέα του εκάστοτε παιδιού φαίνεται ότι ασκεί έντονη επιρροή πάνω του σε οποιαδήποτε ηλικία της ζωής του. Για την ακρίβεια, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά με χαμηλούς βαθμούς μετατράπηκαν σε αριστούχους όταν ξεκίνησαν να κάνουν παρέα με καλύτερους μαθητές.

Η εμπιστοσύνη των γονέων
Το να πιστεύετε οι ίδιοι ότι το παιδί σας είναι έξυπνο και ικανό να πετύχει ό,τι θελήσει, είναι το στοιχείο που δίνει τη μεγαλύτερη δύναμη στο παιδί, καθώς αυξάνει την αυτοπεποίθηση του και το βοηθά να λειτουργήσει χωρίς πίεση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter