Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών 10 βήματα για το σωστό πλύσιμο των βρεφικών μπιμπερό

10 βήματα για το σωστό πλύσιμο των βρεφικών μπιμπερό

10 βήματα για το σωστό πλύσιμο των βρεφικών μπιμπερό

Η ζωή με το μωρό είναι πολύ διαφορετική από όσα γνωρίζει ένας ενήλικας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στον άστατο ύπνο, τα κλάματα και τις ένα εκατομμύριο άλλες δουλειές, αλλά κυρίως στα δεδομένα της καθαριότητας που αλλάζουν άρδην!

Πλέον, δεν αρκεί το απλό πλύσιμο των χεριών και σίγουρα η σκόνη δεν έχει θέση στο σπίτι σας. Τα πάντα πρέπει να είναι καθαρά και αποστειρωμένα.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για εσάς, αλλά και για το μωρό και για ό,τι έρχεται σε επαφή μαζί του.

Και ποιο είναι το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται περισσότερο τα μωρά; Μα, φυσικά το μπιμπερό. Είστε, όμως, σίγουροι, ότι το καθαρίζετε σωστά;

Διαβάστε παρακάτω πώς να τα καθαρίζετε και να τα αποστειρώνετε:

  1. Τα μπουκάλια πρέπει να καθαρίζονται αμέσως μετά την χρήση τους. Όταν το γάλα μένει πολύ ώρα στο μπιμπερό, ξεραίνεται, δημιουργούνται μικρο-οργανισμοί και είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστεί…
  2. Αφαιρέστε την πιπίλα και από το μπιμπερό και από την βάση της.
  3. Το πλύσιμο με ζεστό, καθαρό νερό και ένα ειδικό για βρεφικά σκεύη σαπούνι είναι το πιο αποτελεσματικό στον αγώνα κατά των μικροβίων.
  4. Η χρήση μιας καθαριστικής βούρτσας και μιας συγκεκριμένης επιφάνειας για το στέγνωμα κρίνεται απαραίτητη. Βέβαια, πρέπει να θυμάστε να καθαρίζετε και αυτά τακτικά.
  5. Ξεβγάλετε πάρα πολύ καλά τα μπιμπερό και να είστε πάντα σίγουροι, ότι δεν αφήνετε κανένα ίχνος σαπουνιού πίσω σας.
  6. Αφήστε τα να στεγνώσουν καλά πριν τα αποθηκεύσετε.
  7. Η αποστείρωση των μπιμπερό είναι εντελώς απαραίτητη μέχρι το μωρό να γίνει 4 μηνών, ενώ κάποιοι παιδίατροι επιμένουν αυτή να γίνεται έως τους 6 μήνες (ρωτήστε τον δικό σας). Αυτή πρέπει να γίνεται μετά το πλύσιμο των μπιμπερό.
  8. Οι ηλεκτρικοί αποστειρωτές αποτελούν την πιο διαδεδομένη λύση για ασφαλή αποστείρωση, ωστόσο αν δεν έχετε έναν τέτοιον αποστειρωτή, η αμέσως επόμενη λύση είναι ο παραδοσιακός βρασμός σε νερό. Τοποθετήστε, λοιπόν, τα μπιμπερό ή όποιο άλλο εξάρτημα έχετε σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει (αφού έχετε αποσυνδέσει όλα τα μέρη τους) και αφήστε τα να βράσουν για τουλάχιστον δέκα λεπτά. Στη συνέχεια αφήστε τα για λίγα λεπτά να στραγγίσουν, όμως αν δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε άμεσα, είναι προτιμότερο να τα αφήσετε μέσα στον αποστειρωτή.
  9. Οι γονείς πρέπει να πλένουν τα χέρια τους κάθε φορά πριν πάρουν το μπιμπερό από το πλυντήριο ή το νεροχύτη.
  10. Αν παρατηρήσετε αλλαγές στο χρώμα του μπιμπερό τότε πρέπει να προσέξετε πολύ τον βαθμό βρασμού του γάλατος, αλλά και το σαπούνι ή τη θερμοκρασία του νερού. Αν συνηθίζετε να πλένετε τα μπιμπερό σας στο πλυντήριο πιάτων τότε σκεφτείτε να ξεκινήσετε το πλύσιμο στο χέρι για την καλύτερη διατήρησή τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter