10χρονη σώζει τη μικρή της αδερφή από βέβαιο πνιγμό: Συγκλονιστικό βίντεο

Το καλοκαίρι είναι επίσημα εδώ και πολλοί από εμάς έχουμε ήδη βρεθεί με τα παιδιά σε πισίνες και παραλίες. Η σημασία της ασφάλειας και της προσοχής στα παιδιά μας, όταν παίζουν δίπλα στο νερό, γίνεται για ακόμα μία φορά ζήτημα μέγιστης σημασίας –και αυτό το έμαθε πολύ καλά πρόσφατα, μια οικογένεια στην Αμερική.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε σύμπλεγμα διαμερισμάτων με κοινόχρηστη πισίνα στην Ατλάντα, όταν η 3χρονη Kali Dallis πήδηξε στο νερό, με της φουσκωτή της σαμπρέλα. Η σαμπρέλα, όμως, αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα η μικρή να βρεθεί για αρκετή ώρα με το κεφάλι κάτω από νερό και στη συνέχεια στον πάτο της πισίνας. Τότε, η 10χρονη αδερφή της Jayla που κολυμπούσε μερικά μέτρα παραπέρα αντιλήφθηκε ότι η μικρή της αδερφή πνίγεται και «όρμηξε» να τη σώσει!

Το βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου κόβει την ανάσα:

Η Jayla έβγαλε όσο πιο γρήγορα μπορούσε τη μικρή της αδερφή από την πισίνα, ενώ αυτόπτης μάρτυρας κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο και οικογενειακός φίλος μαζί με τον υπεύθυνο του κτιρίου άρχισαν να κάνουν τεχνητές αναπνοές στο κορίτσι!

Ο αστυνομικός Ed Lyons που βρέθηκε στο σημείο, μπαμπάς και ο ίδιος, είπε συγκλονισμένος, ότι θα μπορούσε να είναι το δικό του παιδί στη θέση της μικρής Kali.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο πνιγμός είναι η νο1 αιτία θανάτου παιδιών στις ηλικίες 1 έως 4, γι’αυτό η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δεν σταματά να δημοσιεύει προειδοποιητικές ανακοινώσεις, καθώς και την παρότρυνση να μαθαίνουν τα μικρά παιδιά κολύμπι ήδη από ενός έτους.

Η Kali πέρασε 2 εβδομάδες αναρρώνοντας στο νοσοκομείο. Η μαμά της δήλωσε στις ειδήσεις, ότι νιώθει απίστευτα τυχερή που μπορεί να πάρει το κορίτσι της στο σπίτι. Η ίδια δεν ήταν στην πισίνα εκείνη την ημέρα, αλλά τα παιδιά πρόσεχε η αδερφή της. Βλέποντας το βίντεο της διάσωσης, συνειδητοποίησε, ότι το μικρό της κοριτσάκι θα μπορούσε να μη ζει σήμερα αν η αδερφή του δεν αντιδρούσε τόσο άμεσα! Μάλιστα, η Jayla είχε ξεκινήσει να κάνει ΚΑΡΠΑ στη μικρή, πριν ακόμα έρθει κάποιος ενήλικας.

Πηγή: scarymommy.com