10χρονος οπαδός της Μάντσεστερ ζητά από τον Γιούργκεν Κλοπ να χάσει η Λίβερπουλ!

Καιρό τώρα γίνεται λόγος για τα «βρώμικα» και στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο και το αθώο (έως και χαριτωμένο) γράμμα ενός 10χρονου δημοσιεύεται εδώ και μερικές ημέρες για να αποδείξει τις βαθιές ρίζες μιας νοσηρής νοοτροπίας. Μαζί με αυτό, δημοσιεύεται και η απάντηση του παραλήπτη του.

Ο λόγος για τον 10χρονο Ντάραγκ Κέρλι, φανατικό οπαδό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος επικοινωνώντας με τον προπονητή της «μισητής» αντιπάλου Λίβερπουλ, τον Γιούργκεν Κλοπ, του ζητά -ούτε λίγο ούτε πολύ- να κάνει την ομάδα του να μην κερδίζει τόσο συχνά!

Συγκεκριμένα, ο 10χρονος Ντάραγκ γράφει στο γράμμα του: «Η Λίβερπουλ νικά σε υπερβολικό αριθμό αγώνων. Αν πάρετε εννιά ακόμα παιχνίδια, θα πρόκειται για το απόλυτο ρεκόρ νικηφόρων αγώνων στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Για έναν οπαδό της Γιουνάιτεντ, αυτό είναι πολύ λυπηρό. Θα ήθελα λοιπόν να σας ζητήσω στον επόμενο αγώνα της Λίβερπουλ, να ζητήσετε από την ομάδα σας να χάσει. Απλά αφήστε την αντίπαλη ομάδα να σκοράρει. Εύχομαι να σας έπεισα να μην κατακτήσετε τον τίτλο και να μην νικήσετε σε κανένα άλλο ματς ποτέ ξανά»:

Ιδιαίτερος λόγος, ωστόσο, αξίζει και για την απαντητική επιστολή του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος έγραψε τα εξής: «Δυστυχώς, στην συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θα μπορέσω να ικανοποιήσω το αίτημά σου. Όσο κι αν θέλεις να δεις την Λίβερπουλ να χάνει, είναι η δουλειά μου να κάνω τα πάντα για να βοηθήσω τη Λίβερπουλ να νικά, καθώς υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σ΄ όλο τον πλανήτη που θέλουν να συμβαίνει αυτό, και δεν θα ήθελα να τους απογοητεύσω. Ευτυχώς για σένα, έχουμε χάσει παιχνίδια στο παρελθόν και θα χάσουμε και στο μέλλον επειδή έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν είσαι 10 χρονών νομίζεις ότι τα πράγματα θα μείνουν για πάντα όπως είναι τώρα, αν υπάρχει όμως κάτι για το οποίο μπορώ να σε διαβεβαιώσω στα 52 μου χρόνια, είναι ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει».

Στο τέλος της επιστολής του γράφει: πως παρότι είναι ιστορικοί αντίπαλοι, η Γιουνάιτεντ και η Λίβερπουλ «μοιράζονται έναν αμοιβαίο σεβασμό».

Δείτε την επιστολή: