12χρονος διαβάζει στον δρόμο κάτω από το φως μιας κολόνας! (video)

To βίντεο ενός 12χρονου στο Περού που διαβάζει στον δρόμο κάτω από μία κολόνα με φως, αφού στο σπίτι του δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, κάνει τις τελευταίες μέρες τον γύρο του κόσμου και συγκινεί.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε από τις Αρχές της πόλης Moche που εντόπισαν τον Víctor Martín Angulo Córdoba τον προηγούμενο μήνα, κατά τη διάρκεια ελέγχου. Ο ανήλικος καθόταν μόνος του στην άκρη ενός πεζοδρομίου, πράγμα που οι αστυνομικοί αρχικά θεώρησαν ύποπτο. Όταν όμως κοίταξαν γύρω του, είδαν σκορπισμένα βιβλία και τετράδια.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης κατάφεραν να εντοπίσουν τον μικρό και την οικογένειά του και να μιλήσουν με τη μητέρα του, ώστε να μάθουν γιατί το αγόρι διάβαζε στον δρόμο και όχι στο σπίτι τους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα , η οικογένεια του 12χρονου αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα. Το παιδί προσπαθούσε να διαβάσει κάθε βράδυ με ένα κερί, όμως δεν τα κατάφερνε. Τελικά, προτίμησε να βγει στον δρόμο:

«Μία μέρα ο γιος μου μού είπε: Εάν συνεχίσω με το κερί, θα τα χάσω! Καλύτερα να πάω έξω να τελειώσω τα μαθήματά μου» δήλωσε η μητέρα του, Rosa Angulo Córdoba, σε τοπικό κανάλι, ενώ συμπλήρωσε πως παρά τις δυσκολίες ο 12χρονος παίρνει καλούς βαθμούς και βλέπει το σχολείο σοβαρά.

Ο Δήμος θα βοηθήσει την οικογένεια

Τα καλά νέα είναι, ότι η δήμαρχος της Moche που έμαθε για την οικογένεια και την Córdoba, αφού έδωσε συγχαρητήρια στον μικρό για τη φιλομάθειά του, υποσχέθηκε πως θα πληρώσει αυτή τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μην ξαναβγεί το παιδί στον δρόμο για να διαβάσει.

«Ελπίζω να με βοηθήσουν ώστε να έχω φως στο σπίτι μου και να μην χρειάζεται να πηγαίνω έξω για να διαβάσω. Θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω την οικογένειά μου. Θέλω να γίνω αστυνομικός και να βάλω τέλος στη διαφθορά» ανέφερε στα τοπικά μέσα ο μικρός Víctor.