14ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών: Για 4 ημέρες παιδιά από όλη την Ευρώπη χορεύουν στη Λεμεσό

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού διοργανώνει φέτος το 14ο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών το οποίο έχει εδραιωθεί σαν θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 27 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 και θα περιλαμβάνει παραστάσεις σε δήμους και κοινότητες της επαρχίας Λεμεσού.

Στη φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν πέραν των 160 παιδιών, εκπροσωπώντας χορευτικές ομάδες από την Ελλάδα, την Γεωργία, την Λιθουανία, την Σερβία και την Κύπρο.

Η ιστορία του Φεστιβάλ

To Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ Λαϊκών Χορών πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1993 και δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που προέρχονται από χώρες με διαφορετική παράδοση και πολιτισμό, να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν μεταξύ τους, να αλληλεπιδράσουν και να φιλιώσουν γκρεμίζοντας τείχη εθνικών, φυλετικών και γλωσσικών φραγμών.

Κατά την παραμονή τους στην Κύπρο, τα παιδιά θα φιλοξενηθούν από οικογένειες στη Λεμεσό και θα ξεναγηθούν σε αρχαιολογικούς, ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους.

Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν με παρέλαση των συμμετεχόντων στους δρόμους των δήμων ή των κοινοτήτων που θα τις φιλοξενεί με κατάληξη τις πλατείες όπου θα διεξαχθούν.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ έχει ως εξής:

Επίσημη Έναρξη: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2019, Πλατεία Ειρήνης (μπροστά από Δημαρχείο Αγίου Αθανασίου)

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019: Πλατεία Κυπερούντας

Σάββατο 29 Ιουνίου 2019, Πλατεία Επταγώνειας

Τελετή Λήξης: Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, Πλατεία Παλαιού Λιμανιού Λεμεσού

Η είσοδος είναι ελεύθερη και οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30 το βράδυ

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με την συνεργασία του Δήμου Λεμεσού, του Δήμου Αγίου Αθανασίου, του Κέντρου Νεολαίας Κυπερούντας και της Κοινότητας Επταγώνειας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Κωνσταντίνο Πρωτοπαπά στο τηλ. 99-545629.