14χρονος αγόρασε αυγά πάπιας από το σούπερ μάρκετ και του «βγήκαν»… παπάκια

Εντύπωση προκαλεί η ιστορία του 14χρονου William Atkins από την Αγγλία, ο οποίος αγόρασε από το διαδίκτυο ένα εκκολαπτήριο για να δοκιμάσει αν μπορούν να γεννηθούν μέσα σε αυτό μικρά παπάκια.

Ο νεαρός μαθητής θέλησε να τεστάρει αν τα αυγά του εμπορίου (που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ) κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να εκκολαφθούν και να βγουν από αυτά κοτοπουλάκια ή στην περίπτωσή του… παπάκια.

Έτσι ο 14χρονος αγόρασε ένα ειδικό κιβώτιο-εκκολαπτήριο στο οποίο τοποθέτησε πολλά αυγά πάπιας και περίμενε τα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα ο William αγόρασε μία καρτέλα με 12 αυγά πάπιας ελευθέρας βοσκής που κόστιζαν περίπου 2€ και ένα εκκολαπτήριο από το διαδίκτυο για το οποίο πλήρωσε 45€.

Έτσι 28 μέρες και 47€ μετά, το τσόφλι ενός από τα αυγά έσπασε και από μέσα βγήκε ένα γλυκύτατο, κίτρινο παπάκι!

Ο μαθητής δήλωσε πως θα ονομάσει το παπάκι Jeremy αν είναι αρσενικό ή Jemina αν είναι θηλυκό.

«Είναι αξιολάτρευτο. Ήδη κάνει μικρούς θορύβους πάπιας. Είμαι ενθουσιασμένος, γιατί έστω και ένα αυγό από το σούπερ μάρκετ έγινε παπάκι!»

Η αφορμή για το πείραμα και η αγάπη για τη φύση

Αφορμή για αυτήν την ιδέα στάθηκε μια οικογενειακή συζήτηση για το αν τα αυγά του εμπορίου μπορούν να εκκολαφθούν.

«Δεν περίμενα να γίνει κάτι, γι’ αυτό και είμαι τόσο ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα», λέει ο νεαρός, ενώ για το πώς αντιμετώπισαν οι υπόλοιποι την απόφασή του είπε: «Ασχολούμαι έντονα με τη ζωή στη φύση, οπότε κανείς δεν παραξενεύτηκε όταν ξεκίνησα το πείραμα».