Αρχική InfoKids Υγεία 18 μηνών μωρό παραλίγο να πνιγεί στον ύπνο του από ένα πολύ κοινό αντικείμενο

18 μηνών μωρό παραλίγο να πνιγεί στον ύπνο του από ένα πολύ κοινό αντικείμενο

18 μηνών μωρό παραλίγο να πνιγεί στον ύπνο του από ένα πολύ κοινό αντικείμενο

Η Rebecca Fitzgerald, μια μαμά από τη Νέα Ζηλανδία, πήρε τη μεγαλύτερη τρομάρα της ζωής της όταν η 18 μηνών κόρη της, άρχισε να πνίγεται και να βήχει έντονα κατά την διάρκεια του μεσημεριανού της ύπνου. Αφού η μαμά έβαλε τη μικρή να κοιμηθεί, μετά την βόλτα τους στην παιδική χαρά, την άκουσε μέσω της ενδοεπικοινωνίας να πασχίζει να αναπνεύσει και να κλαίει. Ο ένοχος; Η μικρή είχε καταπιεί το κοκαλάκι, με το οποίο η μαμά της είχε πιάσει τα μαλλάκια της στη βόλτα, νωρίτερα την ίδια μέρα. Η μαμά εξηγεί ακριβώς τι συνέβη:

«Είχαμε βγει για την καθιερωμένη μας βόλτα, την πήρε ο ύπνος στο κάθισμα του αυτοκινήτου και από εκεί τη μετέφερα απευθείας στην κούνια της. Ξύπνησε για λίγο κλαίγοντας και βήχοντας, την άκουσα μέσω της ενδοεπικοινωνίας, όμως μετά ξανακοιμήθηκε. Όταν πήγα στο δωμάτιο, με κοιτούσε με βλέμμα θολό και ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Την σήκωσα και ήταν άτονη, σαν κούκλα, ενώ άκουγες μόνο έναν συριγμό από τους πνεύμονές της.»

Η μαμά κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, ενώ βγήκε έξω από το σπίτι τρέχοντας, ζητώντας βοήθεια, όμως κανείς δεν την άκουσε. Ευτυχώς οι νοσηλευτές έφτασαν εγκαίρως και κατάφεραν να βγάλουν με αναρρόφηση το κοκαλάκι από το βάθος του λαιμού της μικρής Charli. Η μικρή είναι μια χαρά πλέον, όμως πραγματικά σώθηκε την τελευταία στιγμή!

Μην ξεχνάτε λοιπόν: Αν δείτε ένα μικρό παιδί να πνίγεται, σηκώστε το, ξαπλώστε το μπρούμυτα στα πόδια σας με το κεφάλι γερμένο μπροστά, να κοιτάζει το πάτωμα, και στη συνέχεια χτυπήστε το 5 φορές δυνατά, ψηλά στο κέντρο της πλάτης. Έτσι θα ξεκολλήσει οτιδήποτε έχει σφηνωθεί στους αεραγωγούς του.

Πηγή: popsugar.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter