18 μηνών μωρό παραλίγο να πνιγεί στον ύπνο του από ένα πολύ κοινό αντικείμενο

Η Rebecca Fitzgerald, μια μαμά από τη Νέα Ζηλανδία, πήρε τη μεγαλύτερη τρομάρα της ζωής της όταν η 18 μηνών κόρη της, άρχισε να πνίγεται και να βήχει έντονα κατά την διάρκεια του μεσημεριανού της ύπνου. Αφού η μαμά έβαλε τη μικρή να κοιμηθεί, μετά την βόλτα τους στην παιδική χαρά, την άκουσε μέσω της ενδοεπικοινωνίας να πασχίζει να αναπνεύσει και να κλαίει. Ο ένοχος; Η μικρή είχε καταπιεί το κοκαλάκι, με το οποίο η μαμά της είχε πιάσει τα μαλλάκια της στη βόλτα, νωρίτερα την ίδια μέρα. Η μαμά εξηγεί ακριβώς τι συνέβη:

«Είχαμε βγει για την καθιερωμένη μας βόλτα, την πήρε ο ύπνος στο κάθισμα του αυτοκινήτου και από εκεί τη μετέφερα απευθείας στην κούνια της. Ξύπνησε για λίγο κλαίγοντας και βήχοντας, την άκουσα μέσω της ενδοεπικοινωνίας, όμως μετά ξανακοιμήθηκε. Όταν πήγα στο δωμάτιο, με κοιτούσε με βλέμμα θολό και ανέπνεε με μεγάλη δυσκολία. Την σήκωσα και ήταν άτονη, σαν κούκλα, ενώ άκουγες μόνο έναν συριγμό από τους πνεύμονές της.»

Η μαμά κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο, ενώ βγήκε έξω από το σπίτι τρέχοντας, ζητώντας βοήθεια, όμως κανείς δεν την άκουσε. Ευτυχώς οι νοσηλευτές έφτασαν εγκαίρως και κατάφεραν να βγάλουν με αναρρόφηση το κοκαλάκι από το βάθος του λαιμού της μικρής Charli. Η μικρή είναι μια χαρά πλέον, όμως πραγματικά σώθηκε την τελευταία στιγμή!

Μην ξεχνάτε λοιπόν: Αν δείτε ένα μικρό παιδί να πνίγεται, σηκώστε το, ξαπλώστε το μπρούμυτα στα πόδια σας με το κεφάλι γερμένο μπροστά, να κοιτάζει το πάτωμα, και στη συνέχεια χτυπήστε το 5 φορές δυνατά, ψηλά στο κέντρο της πλάτης. Έτσι θα ξεκολλήσει οτιδήποτε έχει σφηνωθεί στους αεραγωγούς του.

Πηγή: popsugar.com