Αρχική InfoKids Νέα 20ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου του Δήμου Κερύνειας

20ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου του Δήμου Κερύνειας

20ος Παγκύπριος Μαθητικός Διαγωνισμός Δοκιμίου του Δήμου Κερύνειας

Ο Δήμος Κερύνειας προκηρύσσει για τη σχολική χρονιά 2016-2017 τον 20ο Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισµό Δοκιµίου για τα Λύκεια, τις Τεχνικές και Ιδιωτικές Σχολές µε θέµα:

«Νοερή περιδιάβαση στην κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας, για να ανακαλύψετε τους θησαυρούς της ιστορίας και της παράδοσής μας»

Στόχος του διαγωνισμού είναι να γνωρίσουν οι μαθητές την κατεχόμενη επαρχία Κερύνειας αναζητώντας πληροφορίες μέσα από ενδεικτική βιβλιογραφία που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Δήμου Κερύνειας.

Οι μαθητές καλούνται επίσης να ερευνήσουν το θέμα παίρνοντας συνεντεύξεις, να αναζητήσουν πληροφορίες για τη ζωή των συγγενών τους ή/και άλλων συντοπιτών τους πριν από την τουρκική εισβολή του 1974, κάνοντας αναφορά σε προσωπικές μνήμες και βιώματα, τοπικά ήθη και έθιμα. Προτρέπονται να ακολουθήσουν τα ίχνη της ιστορίας και της παράδοσης, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον τόπο καταγωγής των συγγενών τους ή/και άλλων προσφύγων που γνωρίζουν. Για τη σύνταξη της εργασίας ζητείται από τους μαθητές : (α) να ονομάσουν τα χωριά που γειτονεύουν με τον τόπο καταγωγής των συγγενών τους ή/και άλλων προσφύγων που γνωρίζουν, για να αποκτήσουν χωροταξική αντίληψη της κατεχόμενης πατρίδας μας, (β) να καταγράψουν τους ιστορικούς δεσμούς των προσφύγων με τους τόπους τους, και (γ) να επισημάνουν τη σχέση της εντοπιότητας (της ιδιότητας του ντόπιου) και της πολιτισμικής ταυτότητας.

Όροι του διαγωνισµού:

  • Στο διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος μαθητές των τριών τάξεων του Λυκείου, των Τεχνικών και των Ιδιωτικών Σχολών από όλη την Κύπρο.
  • Οι μελέτες πρέπει να είναι πρωτότυπες και η έκτασή τους να μην υπερβαίνει τις δέκα (10) σελίδες γραπτού κειμένου με γραμματοσειρές Arial σε μέγεθος 12.
  • Το περιεχόμενο πρέπει να ανταποκρίνεται στον τίτλο του θέματος.
  • Ως προς τη δομή, οι εργασίες αναμένεται ότι θα αποτελούνται από τα εξής μέρη: Πίνακας Περιεχομένων, Εισαγωγή (Πρόλογος), Κυρίως Θέμα (Ανάπτυξη του Θέματος), Συμπεράσματα (Επίλογος), Παραπομπές στη Βιβλιογραφία.
  • Στο πάνω μέρος κάθε μελέτης, αντί του ονόματος, θα αναγράφεται ένας τετραψήφιος αριθμός και ένα ρητό. Το όνομα, η διεύθυνση και το τηλέφωνο επικοινωνίας με το μαθητή, θα είναι εσώκλειστα σε φάκελο, που εξωτερικά θα έχει τον ίδιο αριθμό και το ίδιο ρητό που υπάρχει στη μελέτη. Καλό είναι να αναγράφεται και το σχολείο και η τάξη του μαθητή.
  • Πάνω στην εργασία του μαθητή ή στο φάκελό της να μην εμφανίζεται ό,τιδήποτε δηλωτικό της ταυτότητας του μαθητή ή του σχολείου.
  • Οι μελέτες πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Τρίτη, 2 Μαΐου 2017: Λεωφ. Μάρκου Δράκου 8, 1102 Λευκωσία.
  • Τις μελέτες θα κρίνει επιτροπή που θα ορισθεί από το Δήμο Κερύνειας και αυτές θα παραμείνουν στο Δήμο.
  • Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετάσχει με 2 (δύο) μέχρι 5 (πέντε) εργασίες. Η συμμετοχή είναι προαιρετική.

Στις καλύτερες μελέτες θα απονεμηθούν τα ακόλουθα βραβεία:

Α. Πρώτο βραβείο € 300

Β. Δεύτερο βραβείο € 200

Γ. Τρίτο βραβείο € 150

Δ. Έπαινος: δίπλωμα συμμετοχής και ενθύμιo

  • Η τελετή βράβευσης των εργασιών θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Ιούνη, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί. Στην τελετή βράβευσης θα δοθεί τιμητικό δίπλωμα σε όλους τους συμμετέχοντες και στα σχολεία τους.

Για επιπρόσθετες πληροφορίες προς τους διαγωνιζoμένους πατήστε εδώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.