27χρονη που νοσούσε με κορονοϊό γέννησε στην αποκλεισμένη πόλη Ουχάν της Κίνας

Παγκόσμιο τρόμο έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊόυ από την Κίνα σε όλο τον κόσμο.

Μέτρα ασφαλείας λαμβάνουν όλες οι χώρες παγκοσμίως, ακόμα και στην Ευρώπη, μετά και το δεύτερο κρούσμα του ιού που εντοπίστηκε στη Γερμανία.

Παρά τις συνθήκες που επικρατούν, μία 27χρονη γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα μωράκι στην πόλη Ουχάν, η οποία είναι και η περιοχή που ξεκίνησε τη «δράση» του αυτός ο ιός.

Συγκεκριμένα, Κινέζοι γιατροί στην πόλη του κορονοϊού, το Ουχάν, έφεραν με ασφάλεια στον κόσμο με καισαρική τομή ένα αγοράκι η μητέρα του οποίου πιθανόν να έχει μολυνθεί από αυτόν.

Ο γιατρός στο Ουχάν, το επίκεντρο της κρίσης του νέου κορονοϊού, ο οποίος πραγματοποίησε την καισαρική, είπε ότι η κατάσταση της 27χρονης εγκύου χειροτέρευε και το βρέφος ασκούσε μεγάλη πίεση στον οργανισμό της. Ταυτόχρονα, η γυναίκα δεν μπορούσε να λάβει την απαραίτητη θεραπεία κατά του ιού καθώς κυοφορούσε.

Με ειδικά γυαλιά και 2 στολές ο γιατρός

Ο γιατρός, ονόματι Ζάο Γιν, υποδιευθυντής του τμήματος Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Νοσοκομείο Wuhan Union, φορούσε δύο προστατευτικές στολές, μια χειρουργική μάσκα και ειδικά γυαλιά στη διάρκεια της επέμβασης που διήρκεσε μια ώρα.

«Μετά βίας έβλεπα ή άκουγα. Και ήμουν κάθιδρος», δήλωσε ο Ζάο στην κρατική τηλεόραση.

Από τον ιό έχουν πεθάνει ήδη 106 άνθρωποι και έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 4.500 σε ολόκληρη την Κίνα.

Η μητέρα, η οποία κατονομάζεται ως Σιαογιάν, βρισκόταν στην 37η εβδομάδα κύησης όταν κρίθηκε ότι πιθανόν να μολύνθηκε από τον κορονοϊό στις αρχές Ιανουαρίου. Η μόλυνση δεν επιβεβαιώθηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το νεογέννητο, βάρους 3,1 κιλών, πήγε γρήγορα στο σπίτι του ώστε να αποφευχθεί να εκτεθεί στον ιό εντός του νοσοκομείου, ανέφερε το δίκτυο.

Φόβοι ότι κολλά από τα 2 μέτρα ο ιός

Τρομακτική προειδοποίηση από ειδικό της κινεζικής Εθνικής Επιτροπής Υγείας! Ο νέος κοροναϊός 2019-nCoV μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων. «Φοράτε μάσκες, αποφεύγετε τις επαφές!».

Ο ίδιος επισήμανε επίσης πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή, αν φθάσει στα μάτια ή σε βλεννώδεις μεμβράνες του ανθρώπου.

Σήμερα, 4.547 Κινέζοι υπήκοοι είναι μολυσμένοι από τον νέο κορονοϊό. Απ’ αυτά τα κρούσματα, 106 ήταν θανατηφόρα. Κρούσματα μόλυνσης καταγράφονται σε όλες σχεδόν τις κινεζικές επαρχίες, περιλαμβανομένων αυτών του Πεκίνου και της Σαγκάης, ενώ ο κορονοϊός εξαπλώνεται επικίνδυνα και στην Ευρώπη, με επιβεβαιωμένα κρούσματα και στη Γερμανία.