2χρονο κοριτσάκι με δισχιδή ράχη περπατά όταν ακούει το “Baby Shark”!

Το τραγούδι “Baby Shark” αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία στα παιδικά τραγούδια τα τελευταία χρόνια.

Και ενώ μπορεί αρκετοί γονείς να έχουν «καεί» από τις χιλιάδες φορές που το έχουν ακούσει με τα παιδιά τους, το “Baby Shark” φέρεται να έγινε η αιτία για να περπατήσει ένα κοριτσάκι 2 ετών που πάσχει από δισχιδή ράχη.

H ιστορία της Harper

Η δύο ετών Harper Comparin, εξαιτίας της πάθησής της δεν μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, δυσκολεύεται πάρα πολύ να κινηθεί και το περπάτημα είναι σχεδόν αδύνατο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποια μόνιμη θεραπεία για τα άτομα που υποφέρουν από δισχιδή ράχη, αλλά με συγκεκριμένες ασκήσεις και φαρμακευτικές αγωγές η ζωή τους μπορεί να γίνει ευκολότερη και πιο ευχάριστη.

Το μικρό κορίτσι έχει υποβληθεί ήδη σε πολλές επεμβάσεις και θεραπείες σε νοσοκομεία, που έφτασε σε βαθμό να μην εμπιστεύεται τους γιατρούς που την κούραραν, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το ABC News.

Τότε ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών στο νοσοκομείο της Φλόριντα, Johns Hopkins, σκέφτηκε έναν παράδοξο τρόπο για να καταφέρει να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη της μικρής.

Ο γιατρός έβαλε στο κοριτσάκι να ακούσει το δημοφιλές παιδικό τραγούδι “Baby Shark” κατά τη διάρκεια των θεραπειών που έκαναν μαζί.

«Μου αρέσει πολύ ο τόνος του αυτού του τραγουδιού», εξήγησε ο γιατρός στο ABC. «Χρησιμοποιούσα το τραγούδι ως μέτρο. Της ζητούσα να περπατά στον ρυθμό του και να διαμορφώνει την ταχύτητά της ανάλογα με αυτόν».

Σιγά σιγά το μικρό κορίτσι ένιωθε ξανά εμπιστοσύνη προς τους γιατρούς της αλλά και τον εαυτό της και περπάτησε… χορεύοντας! Το «πείραμα» του γιατρού της πέτυχε.

Όπως αναφέρει, μάλιστα, το ρεπορτάζ του ABC News, η μικρή Harper όχι μόνο περπάτησε, αλλά άρχισε και να μιλά περισσότερο!

Λίγα λόγια για το «Baby Shark»

Το “Baby Shark”, κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 2016 από ένα εκπαιδευτικό κανάλι στη Νότια Κορέα και περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας καρχαριών, η οποία ψάχνει την τροφή της και αποφεύγει κινδύνους όντας πάντα ενωμένη.

Μέχρι σήμερα το video έχει προβληθεί πάνω από 2,7 δις φορές και έχει συμπεριληφθεί στα 100 πιο δημοφιλή τραγούδια του Αμερικάνικου Billboard.

Τι είναι η δισχιδής ράχη;

Η δισχιδής ράχη, που σημαίνει ‘ράχη με σχισμή’, εμφανίζεται με διάφορες μορφές και βαθμούς σοβαρότητας και χαρακτηρίζεται από ανεπαρκή ανάπτυξη της σπονδυλικής στήλης, του νωτιαίου μυελού και/ή των μηνίγγων, δηλαδή των προστατευτικών καλυμμάτων του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

Αποτελεί την πιο συνηθισμένη ανωμαλία του νευρικού σωλήνα και η συχνότητά της υπολογίζεται περίπου σε 8 νεογέννητα ανά 10.000 γεννήσεις.

Η δισχιδής ράχη δεν επιτρέπει στη σπονδυλική στήλη να αναπτυχθεί σωστά δυσχεραίνοντας το περπάτημα, τις κινήσεις και την γενική ανάπτυξη του ατόμου που προσβάλλει.