Αρχική Συνταγές 3 δροσερές συνταγές για εύκολα, καλοκαιρινά γλυκά

3 δροσερές συνταγές για εύκολα, καλοκαιρινά γλυκά

3 δροσερές συνταγές για εύκολα, καλοκαιρινά γλυκά

Καλοκαίρι. Εποχή χαλάρωσης, ξενοιασιάς και… ζέστης, πολλή ζέστης. Η οποία γίνεται, ορισμένες φορές ανυπόφορη.

Οι τρόποι για να την καταπολεμήσουμε πολλοί. Ένας, όμως, θα μένει πάντα αγαπημένος μας. Και αυτός δεν είναι άλλος από τα… γλυκά! Γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 3 εύκολες, γλυκές και κυρίως δροσιστικές συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά.

Cheesecake εύκολο

Υλικά για τη βάση:

400γρ. τριμμένα μπισκότα (τύπου digestive)

1 κούπα ζάχαρη

8 κουταλιές της σούπας, λιωμένο βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση:

450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

400 γρ. ζαχαρούχο γάλα

220 γρ. σαντιγύ

1 κουταλάκι τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά τα υλικά της βάσης. Καλύψτε με αυτά μία φόρμα 20εκ. και σε ένα μπολ χτυπήστε για 3 λεπτά το τυρί κρέμα. Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα  και ανακατέψτε τα υλικά για άλλα 3 λεπτά. Με μία σπάτουλα ανακατέψτε τη σαντιγύ και την βανίλια με το τυρί και το γάλα. Απλώστε αυτό το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στην βάση, καλύψτε την φόρμα και αφήστε να παγώσει για 3 ώρες. Πριν σερβίρετε, γαρνίρετε με φρέσκες φράουλες, μούρα και σιρόπι ή με μαρμελάδα φράουλα ή βύσσινο.

Χρωματιστή γρανίτα βατόμουρο με γιαούρτι

Υλικά:

1 γεμάτη κούπα βατόμουρο

1 κούπα μύρτιλα

1 κούπα γιαούρτι

Φόρμες και ξυλάκια για γρανίτες

Εκτέλεση:

Λιώστε τα μούρα στο blender και αφήστε στην άκρη. Κάντε το ίδιο με τα μύρτιλα. Χτυπήστε για λίγο το γιαούρτι σε ένα μπολ με το αναδευτήρι και σε μοιράστε τα μείγματα σε φόρμες για γρανίτες. Ρίξτε αρχικά λίγο γιαούρτι και μετά λίγο πουρέ μούρων. Συνεχίστε με γιαούρτι και πουρέ μύρτιλου. Κάντε το ίδιο και με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν  γεμίσετε τις φόρμες λίγο παραπάνω από την μέση, βυθίστε στο μείγμα τα ξυλάκια και αφήστε τις να παγώσουν καλά στην κατάψυξη.

Δροσερό κέικ φράουλα χωρίς ψήσιμο

Υλικά:

538 γρ. μπισκότα (τύπου digestive)

900 γρ. φρέσκες φράουλες

3 1/2 της κούπας κρέμα γάλακτος

1 μπανάνα κομμένη σε λεπτές φέτες

½ κούπα ζάχαρη άχνη

2 κουταλάκια του τσαγιού εκχυλίσματα βανίλιας

¼ κουταλάκι του τσαγιού αλάτι

Εκτέλεση:

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλάτι με την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα στέρεο και ελαφρύ μείγμα. Απλώστε μια λεπτή στρώση σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος, ίσα για να καλύψετε τον πάτο. Τοποθετήστε στο κέντρο του σκεύους και στη συνέχεια, καλύψτε τον πάτο σπάζοντας τα μπισκότα. Απλώστε μια γενναία στρώση κρέμας πάνω από τα μπισκότα και απλώστε κομμάτια φράουλας πάνω από την κρέμα. Επαναλάβετε το βήματα με τα μπισκότα και την κρέμα, αλλά αντί για φράουλες τοποθετήστε πάνω από την κρέμα τις μπανάνες. Συνεχίστε με τα μπισκότα, τις φράουλες και την κρέμα για άλλη  μία στρώση. Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι τα μπισκότα να έχουν μαλακώσει πλήρως.  Κόψτε λίγες ακόμα φράουλες σε φετούλες και γαρνίρετε το γλυκό. Σερβίρετε παγωμένο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter