3 εύκολες και νόστιμες πίτες για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο

πίτα 0

Ανησυχείτε για το τι τρώει το παιδί σας στο σχολείο; Μήπως δεν προλαβαίνετε να του φτιάξετε κάθε μέρα το υγιεινό κολατσιό που θα θέλατε;

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις συνταγές για πίτες τόσο νόστιμες που θα θέλει να τρώει κάθε μέρα.

Με φύλλο ή χωρίς, οι παρακάτω πίτες σίγουρα θα ξετρελάνουν τα παιδιά και θα χορτάσουν την πείνα τους στο σχολείο και όχι μόνο!

Κοτόπιτα

πίτες

Υλικά:

Μισή συσκευασία φύλλο κρούστας

Μισό κοτόπουλο μαγειρέμενο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ζωμό λαχανικών για γεύση

Μισό φλιτζάνι γάλα

¼ κούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Βράζετε το κοτόπουλο και το ξεκοκαλίζετε, προσπαθώντας να αφήσετε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Κόβετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για λίγο μαζί με το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει, προσθέτετε το αλεύρι. Έπειτα, ρίχνετε τον ζωμό και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα για να γίνει το μίγμα πιο κρεμώδες.

Στη συνέχεια, ρίχνετε μέσα τα κομμάτια απ’ το κοτόπουλο και ανακατεύετε πολύ καλά. Φροντίστε το μίγμα να καλύπτει το κρέας για να «δέσει» καλύτερα. Στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας απ’ αυτά που θα χρειαστείτε, προσθέτετε τη γέμιση και σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα.

Ψήνετε στους 200 βαθμούς για 25-30λεπτά.

Κολοκυθόπιτα

πίτα2

Yλικά:

1 κιλό κολοκυθάκια

5 αυγά χτυπημένα

300 γραμ. φέτα σε τρίμματα

1 φακελάκι τριμμένη φρυγανιά

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα

1/4 φλ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Λαδώστε ελαφρά ένα µικρό ταψί και παπασπαλίστε το µε τη  µισή φρυγανιά. Αφού πλύνετε τα κολοκυθάκια, αφαιρέστε το κοτσάνι και τρίψτε τα σε χοντρό τρίφτη. Αλατίστε τα και αφήστε τα στο σουρωτήρι, για περίπου 15′. Στύψτε τα µε τα χέρια και βάλτε τα σε µπολ.

Προσθέστε τα αυγά, τα τυριά, την υπόλοιπη φρυγανιά, τον άνηθο και το δυόσµο, και τα φρέσκα κρεµµύδια. Απλώστε το µείγµα στο ταψί. Ραντίστε ε µε το ελαιόλαδο και ψήστε σε προθερµασµένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις για 40′-45′, µέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Σπανακόπιτα

πίτα3

Υλικά:

200γρ. σπανάκι

175γρ. λιαστές τομάτες

100γρ. τυρί φέτα

2 αυγά

Μισό πακέτο φύλλα κρούστας

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι τοποθετήστε το σπανάκι. Βρέξτε το με δύο κουταλιές της σούπας νερό και σοτάρετέ το μέχρι να μαραθεί. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε για λίγο να κρυώσει. Στραγγίξτε όσα υγρά περισσεύουν και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Κόψτε επίσης τις τομάτες και ανακατέψτε τις με το σπανάκι, τη φέτα και τα αυγά.

Ανοίξτε, προσεκτικά τα φύλλα και αλείψτε ένα με λίγο λαδάκι. Τοποθετήστε το με τη λαδωμένη επιφάνεια σε ένα ταψί. Αλείψτε με λάδι άλλο ένα φύλο και βάλτε το πάνω στο άλλο. Συνεχίστε μέχρι να έχετε μια σχετικά παχιά στρώση από φύλλα στον πάτο.

Προσθέστε το μείγμα και καλύψτε το με τρία φύλλα. Προσέξτε ώστε να είναι το μείγμα καλά σκεπασμένο.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο στον αέρα και ψήστε για περίπου 30 λεπτά – τα φύλλα θα έχουν χρυσίσει και θα είναι τραγανά. Απομακρύνετε από τον φούρνο, κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.