3 εύκολες συνταγές για γευστικά cookies, την πιο γλυκιά λιχουδιά

Τα cookies είναι αγαπημένη λιχουδιά όλων και σίγουρα κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί! Φτιάξτε τα δικά σας με τις παρακάτω εύκολες προτάσεις και ξετρελάνετέ τους όλους ή… απολαύστε τα μόνη σας!

Cookies με βρώμη και κανέλα

Υλικά:

150 γρ. κρέμα γάλακτος
75 γρ. μαύρη ζάχαρη
75 γρ. μέλι
350 γρ. νιφάδες βρώμης
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
250 γρ. μήλο τριμμένο στον τρίφτη
1 κ.γ κανέλα
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέτετε τη βρώμη, το μπέικιν και το μήλο. Ανακατεύετε πολύ καλά και μοιράζετε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν τα βγάζετε απο τα φορμάκια και πασπαλίζετε με άχνη.

Cookies με μήλο και σταφίδες

Υλικά

2 1/2 φλ.τσ. σκληρά μήλα
1 1/2 φλ.τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καστανή
1/3 φλ.τσ. βούτυρο
1 αβγό
3-4 κ.σ. γάλα
1/4 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη
1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. κανελογαρύφαλα σε σκόνη
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανάβετε το φούρνο στους 200ο και στρώνετε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος, βουτυρωμένο ελαφρά. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε πολύ μικρά κυβάκια, που ραντίζετε επιμελώς με το λεμόνι. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και μόλις αφρατέψει προσθέτετε το αβγό και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Σε άλλο μπολ ανακατεύετε αλεύρι, μπέικιν, σόδα, αλάτι και κανελογαρύφαλα και τα προσθέτετε σταδιακά στο άλλο μείγμα, ρίχνοντας ενδιαμέσως το γάλα γιά να αραιώνει ο χυλός. Προσθέτετε σταφίδα και καρύδια, ανακατεύετε με κουτάλι και στο τέλος τα μήλα, ανακατεύοντας απαλά. Ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα στο ταψί, φροντίζοντας να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους, και ψήνετε γιά 10′-12′, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βγάζετε, τα αφήνετε 2′ και κατόπιν τα μεταφέρετε με σπάτουλα σε σχάρα γιά να κρυώσουν.

Cookies βουτύρου με σταγόνες σοκολάτας

Υλικά: 

1 κούπα βούτυρο

1 κούπα καστανή ζάχαρη

3/4 της κούπας ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1-1/2 κ.τ. εκχύλισμα βανίλιας

2-2/3 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1-14 του κουταλιού μαγειρική σόδα

1 κ.τ. αλάτι

1 πακέτο σοκολάτα σε σταγόνες

2 κούπες ξηροί καρποί, ψημένοι

Εκτέλεση: 

Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέυετε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνετε την βανίλια και τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα! Σε ένα πιο μικρό μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Και σταδιακά ρίξτε το στο μείγμα με το βούτυρο! Προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και τους ξηρούς καρπούς!

Σχηματίστε τα cookies σας και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στο ψυγείο να παγώσουν όλο το βράδυ! Πριν το ψήσιμο αφήστε τα περίπου μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου και για να τα ψήσετε προθερμάνετε το φούρνο στους 250 και αφήστε να ψηθούν για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να δείτε τις άκρες τους να ροδίζουν!