Αρχική Συνταγές 3 εύκολες συνταγές για κλασικές γεύσεις παγωτού που όλα τα παιδιά θα λατρέψουν

3 εύκολες συνταγές για κλασικές γεύσεις παγωτού που όλα τα παιδιά θα λατρέψουν

3 εύκολες συνταγές για κλασικές γεύσεις παγωτού που όλα τα παιδιά θα λατρέψουν

Το καλοκαίρι ξεκίνησε, η ζέστη χτυπά κόκκινο και η λαχτάρα μικρών και μεγάλων για ένα δροσιστικό παγωτάκι γίνεται όλο και εντονότερη.

Γιατί να γεμίζετε το ψυγείο σας με συσκευασμένα επιδόρπια παγωτού, τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας και υλικών και να μην φτιάξετε το δικό σας παγωτό;

Δείτε παρακάτω μερικές εύκολες, γρήγορες και κλασικές συνταγές για παγωτό. Είναι σίγουρο πως και τα παιδιά και εσείς θα τις λατρέψετε!

Παγωτό σοκολάτα

Υλικά:

2 κούπες κρέμα γάλακτος

1 κουτάκι συμπυκνωμένο γάλα

340γρ. κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση:

Λιώστε τη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και ανακατέψτε τη με το γάλα. Αφήστε το μείγμα στην άκρη. Χτυπήστε την κρέμα καλά και αναμείξτε τη με το μείγμα της σοκολάτας. Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μπολ και καλύψτε το καλά. Αφήστε στην κατάψυξη για 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Παγωτό βανίλια

Υλικά:

1 κούπα γάλα

1 κούπα κρέμα γάλακτος

3 κρόκοι αυγών

2/3 της κούπας ζάχαρη

1 ½ κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά τα αυγά, τη ζάχαρη και τους κρόκους του αυγού. Ανακατέψτε συχνά μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά παχύ. Απομακρύνετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε την κρέμα και το εκχύλισμα βανίλιας. Χύστε το στο κρύο μείγμα με το γάλα.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και αφήστε στην κατάψυξη 3 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Παγωτό καραμέλα

Υλικά:

Για το σιρόπι

1 κούπα κρέμα γάλακτος

Μισό κουταλάκι του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας

1 κούπα ζάχαρη

Αλάτι

Για το παγωτό

4 κρόκοι αυγών

1 κούπα κρέμα γάλακτος

2 κούπες γάλα

¼ της κούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε μία κούπα ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε διαρκώς, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να αποκτήσει ένα πιο σκούρο χρώμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια απαλή υφή. Προσθέστε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Απομακρύνετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη να κρυώσει.

Για το παγωτό, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών. Σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ρίξτε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε μία κούπα κρέμα γάλακτος και περιμένετε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει. Στο μείγμα που βράζει προσθέστε τους κρόκους των αυγών. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.

Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ, σουρώνοντάς το. Ανακατέψτε το παγωτό με το σιρόπι και αφήστε το μείγμα να παγώσει στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter