Αρχική Συνταγές 3 εύκολες συνταγές για τα πιο πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάξατε ποτέ!

3 εύκολες συνταγές για τα πιο πεντανόστιμα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που φτιάξατε ποτέ!

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τρεις εύκολες συνταγές για χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Μπείτε στη κουζίνα μαζί με τα πιτσιρίκια σας, σηκώστε τα μανίκια, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

Χριστουγεννιάτικα Μπισκοτάκια σε σχήμα κουμπιών

Υλικά:

4 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν περισσότερο για την επιφάνεια και περισσότερο αν χρειαστεί
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
230γρ. (2 μπάρες) ανάλατο βούτυρο, μαλακό
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη

Εκτέλεση:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο, περίπου 3 λεπτά. Χτυπάμε μέσα τα αυγά και τη βανίλια. Μειώνουμε τη ταχύτητα σε χαμηλή. Σταδιακά χτυπάμε μέσα και το μείγμα αλευριού. Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ισιώνουμε κάθε ένα κομμάτι σε έναν δίσκο και τον τυλίγουμε με πλαστική μεμβράνη. Τους βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C. Αφήνουμε το έναν δίσκο ζύμης σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει αρκετά για να μπορούμε να τον επεξεργαστούμε, περίπου 10 λεπτά. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας σε κάτι λιγότερο από μισού εκατοστού πάχος, προσθέτοντας περισσότερο αλεύρι αν χρειαστεί για να μην κολλήσει. Την βάζουμε στο ψυγείο, περίπου 30 λεπτά. Κόβουμε την ζύμη σε μπισκότα χρησιμοποιώντας έναν κόπτη μπισκότων. Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα ταψί με επένδυση λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε με τον άλλο δίσκο ζύμης. Βάζουμε τα μπισκότα στην κατάψυξη μέχρι να σκληρύνουν αρκετά, περίπου 15 λεπτά. Ψήνουμε τα μπισκότα, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους, 15 έως 18 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στα ταψιά.

Για να φτιάξουμε τα μπισκότα σε σχήμα κουμπιών, φτιάχνουμε την ζύμη και κόβουμε τα μπισκότα σε κύκλους. Σχηματίζουμε έναν εσωτερικό δακτύλιο πιέζοντας ελαφρά την ζύμη με ένα ποτήρι. Σχηματίζουμε 4 κύκλους στο κέντρο κάθε μπισκότου με ένα σουβλάκι και τα ψήνουμε. Αφού τα μπισκότα κρυώσουν περνάμε μια λεπτή κορδέλα-σπάγκο μέσα από τις τρύπες. Περνάμε την κορδέλα μέσα από τις τρύπες έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα κόμπο για καλύτερη διακόσμηση.

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα τζίντζερ με λευκή σοκολάτα

Υλικά

2 1/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
3/4 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/4 φλιτζανιού μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
3 φλιτζάνια σταγόνες λευκής σοκολάτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Κόκκινη και πράσινη καραμέλα που λιώνει

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το λεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, τη κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο για 20 δευτερόλεπτα. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα το βούτυρο, το 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη και την μαύρη ζάχαρη μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ανακατεύουμε το αυγό με τη μελάσα και τη βανίλια. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε όλα τα συστατικά και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Τοποθετούμε μια πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε για μια ώρα να κρυώσει Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς και για κάθε μπισκότο θα χρησιμοποιήσουμε 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζύμη όπου θα κάνουμε μπάλα όπου θα τη κυλήσουμε μετά στην υπόλοιπη κρυσταλλική ζάχαρη. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μπισκότο στη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με μια κουταλιά λάδι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει τελείως, στη συνέχεια βουτάμε το μισό μπισκότο και το αφήνουμε να στεγνώσει. Τέλος προσθέτουμε τη καραμέλα που λιώνει δημιουργώντας ένα ομοιόμορφο γκι σε κάθε μπισκότο.

Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα σαν διακοσμητικά στολίδια

Υλικά:
1 πορτοκάλι
100 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
250 γραμμάρια μέλι
2 αυγά
750 γραμμάρια αλεύρι και επιπλέον για το ταψί
45 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
20 γραμμάρια τζίντζερ
χρωματιστό γλάσο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C Πλένετε το πορτοκάλι με ζεστό νερό. Τρίβετε τη φλούδα του στον τρίφτη πάνω από μια κατσαρόλα. Προσθέστε το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και το σιρόπι στο ξύσμα πορτοκαλιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το βούτυρο και η ζάχαρη να λιώσουν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα.Ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Κοσκινίστε το τζίντζερ, μια πρέζα αλάτι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ πάνω από το μίγμα των αυγών-βουτύρου και ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη για λίγα λεπτά με το χέρι μέχρι να σταματήσει να κολλάει. Πλάθετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας, την τυλίγετε σε μια πλαστική μεμβράνη. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 2 ώρες . Πασπαλίζετε την επιφάνεια εργασίας με αλεύρι και ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη, μέχρι να έχει περίπου ½ εκ. πάχος. Κόβετε τα μπισκοτάκια με τα κουπάτ σας σε χριστουγεννιάτικα δέντρα, αστέρια, καρδιές και ανθρωπάκια και τα τοποθετείτε σε ταψιά με λαδόκολλα. Διπλώνετε τα υπολείμματα ζύμης και τα ανοίγετε και πάλι, ώστε να κόψετε και νέα μπισκότα. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς. Διακοσμήστε τα cookies χρησιμοποιώντας χρωματιστό γλάσο και αφήστε τα να στεγνώσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.