Αρχική Εκδηλώσεις 3 φεστιβάλ για να πάτε μαζί με τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο

3 φεστιβάλ για να πάτε μαζί με τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο

3 φεστιβάλ για να πάτε μαζί με τα παιδιά αυτό το σαββατοκύριακο

Το δεύτερο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου βρίσκεται προ των πυλών και λίγο πριν ξεκινήσουν τα σχολεία μια βόλτα μαζί με τα παιδιά τη δικαιούμαστε.

Οι προτάσεις μας για το επόμενο διήμερο μπορεί να σας φανούν λιγάκι… «μακρινές» για τα παιδιά, αλλά θα τα εισάγουν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο στην παράδοση μας και θα γεμίσουν υπέροχες γεύσεις.

Τρία παραδοσιακά φεστιβάλ, λοιπόν, θα κάνουν το σαββατοκύριακό σας με τα παιδιά πολύ ξεχωριστό…

Παραδοσιακό Φεστιβάλ «Πίσω στα Παλιά»

Η Φλάσου είναι μικρό χωριό της περιοχής της Σολιάς, της επαρχίας Λευκωσίας, αυτόν τον Σεπτέμβρη μας πάει "Πίσω στα παλιά" μέσα από ένα παραδοσιακό φεστιβάλ! Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Σχολείο Φλάσου-Λινού, διοργανώνουν τα Κοινοτικά Συμβούλια Φλάσου-Λινού Κατύδατων και το Αθλητικό Σωματείο "ΑΜΥΝΑ". Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που κάνει αναδρομή πίσω στα παλιά, συστήνοντας μας παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως αγγειοπλάστης, κατασκευαστής πιθκιαβλιού, τον τρόπο που γίνεται η απόσταξη ζιβανία και η παρασκευή ππαλουζέ και άλλων εδεσμάτων, όπως οι πίτες με μέλι, το χαλούμι και η αναρή, το ψωμί και οι ελιωτές. Ακόμα το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει παραδοσιακή μουσική από βιολί και λαούτο, παραδοσιακούς χορούς... Πάμε να περάσουμε ένα αλλιώτικο απόγευμα, κάνοντας μια γρήγορη αναδρομή για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι...

Πληροφορίες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Σχολείο Φλάσου-Λινού, επαρχία Λευκωσίας

Ώρα έναρξης: 16.00.

Είσοδος ελεύθερη

Φεστιβάλ Δικώμου

Το λεωφορείο για το Φεστιβάλ Δικώμου ξεκίνησε και σκοπός του είναι να φτάσει στη Λακατάμια στη Λευκωσία, την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Εκεί, στις 18.00, θα αρχίσει το πρώτο Φεστιβάλ Δικώμου, το οποίο διοργανώνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Δικώμου, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Πάνω Δικώμου.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα από Δικωμίτες καλλιτέχνες και να δοκιμάσουν παραδοσιακά εδέσματα όπως πόμπες, λοκμάδες, μαχαλεπί, παγωτό, παλουζέ και οφτό κλέφτικο.

Επίσης στο χώρο θα στηθεί ένας παιχνιδότοπος για να διασκεδάσουν και οι μικροί μας φίλοι, αλλά και στέκι νεολαίας, ενώ παράλληλα θα λάβουν χώρα και διάφορες εκθέσεις όπως φωτογραφίας, ζωγραφικής, βιβλίου και αντικειμένων.

Πληροφορίες

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου

Ώρα έναρξης: 18:00

Είσοδος ελεύθερη

30ο Φεστιβάλ Παστελιού Ανώγυρας

Διοργανώνεται και φέτος στην Ανώγυρα το επιτυχημένο και γνωστό σε πολύ κόσμο , στη Κύπρο και το εξωτερικό, Φεστιβάλ Παστελιού. Το Φεστιβάλ έχει προγραμματιστεί και θα γίνει το Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου 2018  σε ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο στο σχολείο του χωριού. Ώρα έναρξης 06:30 μ.μ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία παρασκευής του παστελιού και να γευτούν το εξαιρετικό παραδοσιακό έδεσμα . Στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται εκτός από προϊόντα χαρουπιού (παστέλι, χαρουπόμελο κ.α.) και παραδοσιακά προϊόντα τα οποία παρασκευάζονται στο χωριό. Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς Κυπριακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Χορευτικό Όμιλο Διόνυσο και ζωντανή μουσική και τραγούδι.

Πληροφορίες:

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, Ανώγυρα, επαρχία Λεμεσού

Είσοδος με φαγητό: 13 ευρώ / παιδιά 8 ευρώ. Ώρα έναρξης 06:30 μ.μ.Θα προσφέρονται δωρεάν κουλουρούθκια με χαρουπόμελο, παστέλι και παγωτό με γεύση χαρουπιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter