3 γλυκές συνταγές με χειμωνιάτικα φρούτα που θα λατρέψουν τα παιδιά

Όσο και αν το αποφεύγουμε τα παιδιά πάντα θα ζητούν κάτι γλυκό. Ειδικά, τα απογεύματα μετά το σχολείο και τις δραστηριότητες ο οργανισμός του επιζητά επίμονα κάτι που θα κορέσει την όρεξή τους για ένα γλυκάκι.

Αν θέλετε να αποφύγετε την εύκολη λύση του γλυκού απ’ έξω (ή του πολύ επεξεργασμένου σνακ από το ψιλικατζίδικο) φτιάξτε κάποιο από τα παρακάτω γλυκάκια, εμπλουτισμένα με χειμερινά φρούτα και πλούσια γεύση!

Διαβάστε ακόμη: Πώς ένα γλυκό μπορεί να αποδείξει τι χαρακτήρα θα έχει το παιδί σας: Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πείραμα!

Σοκολατένιο κέικ με πορτοκάλι

Υλικά:

225γρ. βούτυρο, μαλακό

225γρ. ζάχαρη άχνη

225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

4 αυγά, χτυπημένα

2 κουταλιές γάλα

3 κουταλιές κακάο σε σκόνη

Ξύσμα και 1 κουταλιά χυμό από ένα πορτοκάλι

50γρ. σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι, σε κομμάτια

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο. Λαδώστε ένα ταψί και στρώστε το με αντικολλητικό χαρτί. Χτυπήστε καλά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι στο μίξερ.

Χωρίστε το μείγμα σε δύο μπολ και στο ένα προσθέστε το γάλα και το κακάο. Προσθέστε το πορτοκάλι στο άλλο και ανακατέψτε καλά.

Περιχύστε λίγο από το ένα μείγμα στο ταψί, με ένα ξυλάκι ή ένα κουτάλι, κάντε τα σχέδια που επιθυμείτε. Από πάνω ρίξτε μικρή ποσότητα από το άλλο μείγμα. Συνεχίστε μέχρι να τελειώσουν τα μείγματα.

Ψήστε για 45 με 55 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι η επιφάνεια του κέικ να χρυσίσει και να φουσκώσει.

Αφήστε το κέικ να κρυώσει και αφαιρέστε από το ταψάκι. Λιώστε τα κομμάτια σοκολάτας και περιχύστε με αυτά το κέικ.

Φρουτοσαλάτα με γλυκό dressing βανίλια

Υλικά:

10 μανταρίνια (καθαρισμένα και κομμένα)

4 μήλα (ποικιλίας fuji, κομμένα)

Σπόροι από 2 ρόδια

Για το dressing

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα νερό

2 στικ κανέλας

1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση: Σε ένα τηγάνι ανακατέψτε τα υλικά του dressing. Ανακατεύοντας συχνά, αφήστε να πάρουν μία βράση και κλείστε τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει (περίπου μία ώρα).

Σε ένα μπολ τοποθετήστε τα φρούτα. Ανακατέψτε για λίγο το dressing και περιχύστε όσο επιθυμείτε πάνω από τα φρούτα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.

Πρωτότυπη αχλαδόπιτα

Υλικά:

Για τη ζύμη

400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
120 ml λάδι
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα

Για τη γέμιση

7 αχλάδια καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
λίγο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
1 κ.γ. κανέλα
120 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση: Αναμείξτε σε σε μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Δημιουργείστε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίξτε το λάδι. Δουλέψτε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέστε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώστε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη. Σε κατσαρόλα, ρίξτε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Μοιράστε τη ζύμη στα δύο και ανοίξτε δύο φύλλα. Πάρτε ένα ταψί και στρώστε στον πάτο πρώτα το ένα φύλλο. Ρίξτε τη γέμιση και απλώστε τη με σπάτουλα. Σκεπάστε με το άλλο φύλλο και χαράξτε τη ζύμη με μαχαίρι. Αλείψτε με λίγο λάδι. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου.