Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες "3 λόγοι για τους οποίους δεν θα ξαναπάω σε παιδότοπο με τα παιδιά μου"

"3 λόγοι για τους οποίους δεν θα ξαναπάω σε παιδότοπο με τα παιδιά μου"

"3 λόγοι για τους οποίους δεν θα ξαναπάω σε παιδότοπο με τα παιδιά μου"

Πηγαίνετε συχνά σε παιδότοπους; Προτιμάτε τους κλειστούς αυτούς χώρους που συνήθως στεγάζονται σε εμπορικά κέντρα και προσφέρουν ξέφρενη διασκέδαση στα παιδιά; Προσωπικά πηγαίνω τα παιδιά μου συχνά σε παιδότοπο: Η ευκολία που προσφέρουν αυτοί οι χώροι μου αρέσει, καθώς μπορώ να κάνω γρήγορα κάποιες δουλειές και τα παιδιά μου να παίζουν λίγα μέτρα μακριά μου. Μπορώ, επίσης, να πιω τον καφέ μου και εκείνα να συνεχίζουν να παίζουν στα τρενάκια, τα μπαλάκια, τα τραμπολίνα ή τα άλλα παιχνίδια που προσφέρουν οι παιδότοποι.

Το μόνο που με ανησυχεί κατά καιρούς είναι τα μικρόβια που μπορεί να υπάρχουν, λόγω της συνύπαρξης πολλών παιδιών μαζί στον ίδιο χώρο, αλλά το προσπερνώ. Μία μαμά, όμως, η οποία δεν επισκεπτόταν συχνά τέτοιους χώρους απόρησε με τη δική μου «αγάπη» προς αυτούς. Σε μία αντίστοιχη συζήτηση που είχαμε, η προσέγγισή της στο θέμα με έκανε να σκεφτώ λίγο παραπάνω τις συχνές επισκέψεις μου στους παιδότοπους της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα, μου ανέφερε 3 λόγους για τους οποίους η επίσκεψη που κάναμε μαζί στον παιδότοπο ήταν και η τελευταία της…

Τα παιχνίδια arcade

"Πρόκειται για παιδότοπο ή για πάρκο με παιχνίδια που ξεκινούν με κέρματα;", μου είπε χαρακτηριστικά η φίλη μου. Πληρώσαμε αρκετά χρήματα στην είσοδο, για να παίξουν τα 3 παιδιά μας με τα φουσκωτά, ωστόσο πριν καν φτάσουμε σε αυτά, είχαμε ξοδέψει άλλα τόσα ή και περισσότερα στα παιχνίδια arcade! Όπως είναι φυσικό, τα παιδιά θέλουν να παίξουν και να κερδίσουν τα μικρά και ...ανούσια δωράκια τους. Και όσο και να προσπαθούμε να τα αποφύγουμε, μοιάζουν ατελείωτα! Δε νομίζω ότι αυτός είναι ο σκοπός του παιδότοπου...

Τα σνακ

Το πολύ παιχνίδι ανοίγει την όρεξη των παιδιών και είναι λογικό. Γι’ αυτό και σε όλους τους παιδότοπους υπάρχουν επιλογές σνακ και ποτών για τα παιδιά. Φυσικά, οι τιμές είναι πολύ υψηλές, αλλά το χειρότερο είναι η ποιότητά τους. Γιατί δεν υπάρχουν υγιεινά σνακ, όπως φρούτα, ξηροί καρποί, μπάρες ή σάντουιτς χωρίς πολλές σος; Το πιο εκνευριστικό; Δεν επιτρέπεται να φέρεις από το σπίτι το δικό σου φαγητό και αναγκάζεσαι να δίνεις στα παιδιά σου ανθυγιεινές τροφές!

Η φασαρία

Πόσο θόρυβο και πόσες φωνές να αντέξει ένας άνθρωπος; Πόσα παιδιά μπορεί να ουρλιάζουν ταυτόχρονα σε έναν χώρο και κανείς να μην κάνει τίποτα; Σε συνδυασμό με τη δυνατή μουσική που ακούγεται διαρκώς από τα ηχεία, το μόνο που σου μένει από τον παιδότοπο είναι… πονοκέφαλος! Αμφιβάλλω, ειλικρινά, για το αν και τα ίδια τα παιδιά διασκεδάζουν πραγματικά ή παραμένουν εκεί επειδή νομίζουν ότι και εμείς καλοπαιρνάμε.

Τα επιχειρήματά της είναι πολύ δυνάτα, γι' αυτό και με έβαλαν σε σκέψεις. Εσάς;


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter