Αρχική InfoKids Βάφτιση - Παιδικά Πάρτι 3 λόγοι που δεν πρέπει τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων

3 λόγοι που δεν πρέπει τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων

3 λόγοι που δεν πρέπει τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους κατά τη διάρκεια του πάρτι γενεθλίων

Τα παιδικά πάρτι γενεθλίων είναι μια από τις καλύτερες στιγμές των παιδιών καθώς αδημονούν να περάσουν διασκεδαστικά με φίλους και συμμαθητές μακριά από τις σχολικές υποχρεώσεις, να σβήσουν τα κεράκια στην ευφάνταστη τούρτα τους και και φυσικά λατρεύουν να βλέπουν τα δώρα που θα τους φέρουν οι καλεσμένοι τους.

Η ιεροτελεστία των δώρων είναι μια μαγική στιγμή που τα παιδιά δεν χορταίνουν να την απολαμβάνουν. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αμφιλεγομένη τακτική που τείνει να γίνει θεσμός!

Σε τι αναφερόμαστε;

Μα φυσικά στο άνοιγμα των δώρων του εορτάζοντα κατά τη διάρκεια του πάρτι και μάλιστα παρουσία όλων των λιλιπούτειων προσκεκλημένων. Στο παραλθόν κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ καθώς τα δώρα άνοιγαν πάντα αφού έφευγε και ο τελευταίος προσκεκλημένος και φυσικά η όλη διαδικασία δεν γινόταν ως ένα happening του πάρτι όπως συμβαίνει τώρα.

Μιας λοιπόν και η όλη αυτή η πρακτική τείνει να γίνει ιεροτελεστία για τα πάρτι του σήμερα το Infokids.com.cy σας παρουσιάζει τους 3 λόγους για τους οποίους δεν πρέπει τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους αν δεν έχει τελειώσει το πάρτι γενεθλίων τους.

1. Μπορεί να κάνουν τα άλλα παιδιά να αισθάνονται άσχημα. Τα πάρτι γενεθλίων υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικά για όλους, όχι μόνο για το παιδί που γιορτάζει, και το άνοιγμα των δώρων μπροστά σε όλους δημιουργεί μια ευκαιρία για κάποιους επισκέπτες να αισθάνονται άβολα. Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για τους οποίους το άνοιγμα των δώρων θα μπορούσε να φέρει σε δύσκολη θέση τα υπόλοιπα παιδιά: αν οι γονείς τους ξέχασαν να πάρουν εγκαίρως δώρο για τον εορτάζοντα, δεν είχαν την οικονομική άνεση να φέρουν κάποιο δώρο, δεν έφεραν κάποιο ακριβό δώρο, έφεραν κοινό δώρο με άλλο παιδί, δεν έφεραν παιχνίδι αλλά προτίμησαν ρούχο ή βιβλίο, προτίμησαν να φτιάξουν κάτι και να το προσφέρουν αντί να το αγοράσουν. Όπως καταλαβαίνετε η διαδικασία του δώρου κρύβει πίσω της πολλές δικαιολογίες ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί ως κάτι αυτονόητο για όλους.

2. Η διαδικασία ανοίγματος των δώρων σαμποτάρει το πάρτι γενεθλίων.  Ένα πάρτι γενεθλίων θα πρέπει να επικεντρώνεται στο πώς θα περάσουν εορτάζων και καλεσμένοι  του όμορφα και διασκεδαστικά και όχι στο τι θα αποκομίσει ο εορτάζων από τους υπόλοιπους. Κρατώντας την εστίαση στη δημιουργία αναμνήσεων με τους καλεσμένους και όχι σε αυτό που τους έφεραν δώρο, ενισχύεται αυτό που πρέπει να δίνει προτεραιότητα το παιδί.

3. Είναι πιεστικό και αγχωτικό για το παιδί που γιορτάζει. Παρόλο που είναι σημαντικό για ένα παιδί να μάθει πώς πρέπει να αποδέχεται τα δώρα που του προσφέρονται δεν είναι πάντα εύκολο να διαχειριστεί τα συναισθήματά του βλέποντας τα διάφορα δώρα και ανοίγοντάς τα μπροστά σε αυτούς που τα έφεραν. Ακόμη και αν ένα παιδί είναι ευγενικό, είναι δύσκολο να κρύψει τη διαφορά μεταξύ πραγματικού ενθουσιασμού και καλών τρόπων. Αυτό μπορεί να κάνει το παιδί με ένα "μέτριο" δώρο να αισθάνεται άσχημα, ενώ παράλληλα ασκεί πίεση στον εορτάζοντα να προσποιείται ότι όλα είναι καλά ακόμα κι όταν δεν του αρέσε καθόλου το δώρο που έλαβε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter