3 πράγματα που δεν ήξερες ότι μπορείς να πλύνεις στο πλυντήριο

Νομίζω όλες οι γυναίκες, κυρίως από τη στιγμή που αποκτάμε παιδιά και μετά ευχαριστούμε καθημερινά τον άνθρωπο εκείνο που εφηύρε το πλυντήριο.

Η συσκευή αυτή είναι σωτήρια, καθώς πλένει μέσα σε λίγη ώρα όλα τα ρούχα των παιδιών και τα δικά μας. Δυστυχώς, δεν έχει εφευρεθεί μία συσκευή που να τα απλώνει, να τα μαζεύει, να τα σιδερώνει και να τα βάζει στη θέση του. Η πίστη μου, όμως, στο ανθρώπινο είδος είναι μεγάλη. Πιστεύω ότι η μέρα εκείνη –που θα υπέρξει η θαυματουργή αυτή συσκευή- αργά ή γρήγορα, θα έρθει.

Σίγουρα έχετε πλύνει πολλά στο πλυντήριο σας. Από το λερωμένο παντελόνι του παιδιού σας που έπαιζε στις κούνιες μέχρι τα λασπωμένα του παπούτσια. Γνωρίζατε, όμως, ότι το πλυντήριο μπορεί να πλύνει και άλλα πράγματα πέρα από τα ρούχα, τις πετσέτες, τα σεντόνια και τα παπούτσια μας;

Διαβάστε ακόμη: Ξέρετε τι σημαίνουν τα σύμβολα στα ταμπελάκια των ρούχων;

Πατάκι αυτοκινήτου

Παραδεχτείτε και εσείς ότι όσες φορές κι αν το σκουπίσετε με τη δική σας σκούπα ή με τη δυνατή σκούπα στο βενζινάδικο, ποτέ δεν το νιώθετε απόλυτα καθαρό. Τι επόμενη φορά που θα θελήσετε να καθαρίσετε καλά τα πατάκια του αυτοκινήτου, απλώς τινάξτε τα καλά, ψεκάστε τα με ένα καθαριστικό για πατάκια και βάλτε τα στο πλυντήριο.

Στρώμα γυμναστικής

Είτε είστε από εκείνες τις τυχερές που προλαβαίνουν να παρακολουθήσουν μαθήματα γιόγκα και πιλάτες είτε μπορούσαν πριν τα παιδιά έχετε και εσείς ένα στρώμα γυμναστικής στο σπίτι. Καθαρίστε το βαθιά πλένοντάς σε ήπια θερμοκρασία (προτιμότερο είναι το κρύο νερό) με ένα μαλακό απορρυπαντικό. Και όσο πλένετε αυτό καθαρίστε και την τσάντα του γυμναστηρίου σας…

Κουρτίνα μπάνιου

Γεμίζει υγρασία, λερώνεται εύκολα και δεν στεγνώνει καλά. Η πλαστική κουρτίνα του μπάνιου μπορεί να γίνει φορέας πολλών μικροβίων. Πλύνετέ τη στο πλυντήριο σε ένα δυνατό πρόγραμμα με μερικές πετσέτες και ξεχάστε όλα τα παραπάνω. Κρεμάστε την για να στεγνώσει.