3 συνταγές για κεφτεδάκια που θα κάνουν τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά!

Δίνετε και εσείς μάχη για να πείσετε το παιδί σας να φάει λαχανικά; Η ώρα για να λήξει αυτός ο «πόλεμος» έφτασε και τη λύση σας τη δίνει το Infokids.com.cy.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 συνταγές για κεφτεδάκια λαχανικών, ψημμένα στον φούρνο, τα οποία τα παιδιά θα λατρέψουν!

Κεφτέδες με μπρόκολο και παρμεζάνα

Υλικά:

3 κούπες άνθη από μπρόκολο ψιλοκομμένα
1 αυγό
μισή κούπα αλεύρι
1/3 της κούπας παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/2 κουταλάκι αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προετοιμάστε το μπρόκολο. Κρατήστε μόνο τα άνθη και ψιλοκόψτε τα. Βράστε για 5-6 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά το αυγό σας. Προσθέστε το αλεύρι, το τυρί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε το μπρόκολο και πολτοποιήστε ελαφρά το μείγμα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο.

Πλάστε σε μπαλίτσες το μείγμα και πιέστε το σε ένα ταψί με λαδόκολλα, που έχετε ραντίσει με ελαιόλαδο, για να γίνει πλακέ. Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο για 10 με 20 λεπτά. Σημειώστε, ότι μόλις τα κεφτεδάκια σας πάρουν χρώμα από την μία πλευρά γυρίστε από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο.

Κεφταδάκια με κουνουπίδι

Υλικά:

650 γρ. κουνουπίδι, τα μπουκετάκια

1 μεγάλο αβγό

¼ από μία κόκκινη (γλυκιά) πιπεριά, ψιλοκομμένη

110 γρ. τριμμένο τυρί cheddar

30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

60 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Από μια πρέζα αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¼ ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό

ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο σου στους 190°C, στρώστε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί που θα ψεκάσετε με λίγο λάδι. Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος βάλτε το καθαρισμένο και ξεχωρισμένο κουνουπίδι στον ατμό να μαλακώσει. Ρίξτε το στο multi και τρίψε το μέχρι να γίνει σαν τριμμένη φρυγανιά. Αδειάστε το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενοποιηθεί το μείγμα σου. Πλάστε τα κεφτεδάκια και στρώστε τα στο ταψί σου. Φουρνίστε τα για 10 λεπτά, γυρίστε τα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και φουρνήστε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Κεφτέδες με σπανάκι και ξηρούς καρπούς

Υλικά:

3 κούπες φρέσκο σπανάκι (πλυμμένο)

½ κούπα φιστίκια κάσιους (ολόκληρα, ωμά)

1 κούπα αμύγδαλα (ολόκληρα και ωμά)

3 κουταλιές ελαιόλαδο

½ κουταλιά τσαγιού αλάτι

1 μικρό κρεμμύδι κομμένα σε τέταρτα

½ κούπα βρώμη

1 αυγό

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι οι ξηροί καρποί να θρυμματιστούν, αλλά όχι να λιώσουν.

Πλάστε τα κεφτεδάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί. Ψήστε για 15 μ ε20 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν ένα καφέ σκούρο χρώμα.

Σημείωση: Αν το μείγμα σας είναι που υγρό για να πλάσετε κεφτεδάκια προσθέστε λίγα αμύγδαλα ακόμα. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέστε λίγο λάδι ή νερό.