3 συνταγές για κέικ χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν τα παιδιά

Όλοι οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να τρώνε υγιεινά. Δυστυχώς, όμως, τα παιδιά αντιστέκονται δύσκολα στη ζάχαρη, η οποία υπάρχει και στα περισσότερα τρόφιμα.

Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να αποφύγει το παιδί την ζάχαρη είναι να φτιάξετε εσείς τα αγαπημένα του κεϊκάκια.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 3 συνταγές για πεντανόστιμα κέικ και μάφινς χωρίς ζάχαρη που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη

Υλικά

125γρ. καρύδια και αμύγδαλα

150γρ. μαύρη σοκολάτα

50γρ. νιφάδες καρύδας

50γρ. κακάο σε σκόνη

Μισή κούπα γάλα

75γρ. έλαιο καρύδας

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

5 αποξυραμένα δαμάσκηνα

2 ώριμες μπανάνες

Λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Στο μπλέντερ τρίψτε 50γρ. από τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα υπόλοιπα 75γρ. μαζί με τη σοκολάτα.

Ανακατέψτε τους τριμμένους καρπούς με τη σοκολάτα, τα υπόλοιπα καρύδια και αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο, το αλάτι και το baking σε ένα μεγάλο μπολ.

Αναμείξτε πολύ καλά τα δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι) με τις μπανάνες, το έλαιο καρύδας (λιωμένο), το γάλα, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας.

Στο μπολ με το κακάο προσθέστε το μείγμα με τις μπανάνες και ανακατέψτε πολύ καλά.

Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα ταψί που έχετε στρώσει χαρτί ψησίματος. Διακοσμήστε με νιφάδες καρύδας ή τριμμένους ξηρούς καρπούς και ψήστε στους 170ΟC για περίπου 40 με 45 λεπτά.

Μάφιν με μήλο και κανέλα

Υλικά:

1 κούπα πουρέ μήλου (λιώστε ώριμα μήλα χωρίς τα κουκούτσια)

75γρ. λάδι

1 κούπα νιφάδες βρώμης

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλάκια του γλυκού baking powder

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο και λαδώστε τις φόρμες για τα κεκάκια σας (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες σιλικόνης στις οποίες δύσκολα κολλά η ζύμη ή να στρώσετε χαρτί ψησίματος).

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πουρέ μήλου με το λάδι. Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά και αναμείξτε με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράστε τα μάφινς στις φόρμες και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά.

Κέικ γιαουρτιού με λεμόνι

Υλικά:

250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ. μέλι
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
80 ml λάδι
3 αβγά
2 λεμόνια, ξύσμα
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλάκι του γλυκούbaking soda
Μια πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε για πέντε λεπτά σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά, το μέλι και το λάδι στον κάδο του μίξερ. Ξύνουμε τη φλούδα των λεμονιών και τη προσθέτουμε στο μείγμα μας μαζί με το γιαούρτι και χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά. Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι μαζί με το baking powder, τη σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δημιουργηθεί μια παχύρευστη ζύμη. Απλώνουμε το μείγμα του κέικ σε μια φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.