3 τρόποι για να βοηθήσετε το μωρό να κοιμηθεί στην κούνια

Υπάρχει λόγος που αφιερώνουμε τόσο πολύ χρόνο στην επιλογή της σωστής κούνιας για το μωρό. Υποθέτουμε ότι είναι το μέρος όπου το μικρό μας θα βλέπει τα πιο γλυκά όνειρα! Αλλά πολλές μαμάδες διαπιστώνουν στην πορεία ότι δεν είναι το ιδανικό μέρος όπου τα μωρά χαλαρώνουν, αλλά ξεκινούν τη γκρίνια. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το μικρό σας θα κοιμηθεί μόνο στην αγκαλιά σας ή μετά από 45 λεπτά οδήγησης χωρίς ουσιαστικό σκοπό. Μην παραιτηθείτε, όμως! Η κούνια είναι ο ασφαλής χώρος για να χαλαρώσει το βρέφος και ήρθε η ώρα να δείτε πώς θα το καταφέρετε να κοιμηθεί εκεί.

Αφού τα μωρά φτάσουν στην ηλικία των 6 μηνών, οι συνήθειες ύπνου γίνονται ακόμα πιο δύσκολο να αλλάξουν. Και επειδή τα μωρά κοιμούνται λιγότερο και ξυπνούν συχνότερα όταν δεν βρίσκονται στην κούνια τους (οι μελέτες το έχουν αποδείξει), έχετε ένα σοβαρό κίνητρο να ενεργήσετε τώρα. Εάν το μωρό σας είναι μεγαλύτερο, πρέπει απλά να συνειδητοποιήστε ότι η χαλάρωση στην κούνια μπορεί να χρειάζεται μεγαλύτερη υπομονή.

1. Εάν το μωρό ηρεμεί μόνο στην αγκαλιά σας

Διαμορφώστε την κούνια με τέτοιο τρόπο ώστε το μωρό να αισθάνεται πιο οικεία, όπως στην αγκαλιά της μαμάς του. Ένας λόγος για τον οποίο το μωρό σας αναστατώνεται όταν προσπαθείτε να το μεταφέρετε στην κούνια είναι η απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας. Πηγαίνει από τη θερμότητα του σώματός σας σε ένα σχετικά κρύο κρεβάτι. Ωστόσο, μην τοποθετείτε ποτέ κουβέρτες, μαξιλάρια ή αρκουδάκια μέσα στην κούνια με το μωρό, επειδή αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ασφυξίας. Εάν το μωρό σας είναι κάτω των 3 μηνών, δοκιμάστε έναν σάκο ύπνου. Εάν εξακολουθεί να διαμαρτύρεται, σταθείτε δίπλα στην κούνια για λίγα λεπτά με το χέρι σας στην κοιλιά του για να το ηρεμήσετε. Το τρίψιμο στην κοιλιά θα χαλαρώσει το μωρό, αλλά αποφύγετε να το πάρετε αγκαλιά γιατί θα το μπερδέψετε.

2. Εάν το μωρό κοιμάται μόνο στο μάρσιπο

Ο καλύτερος τρόπος να αποκλείσετε το μωρό σας από το μάρσιπο, περιλαμβάνει λίγα δάκρυα αλλά αξίζει τον κόπο μακροπρόθεσμα. Βάλτε το στην κούνια όταν είναι ακόμα ξύπνιο, αλλά νυσταγμένο. Στη συνέχεια, ελέγξτε το όσο συχνά επιθυμείτε, ας πούμε, κάθε πέντε με δέκα λεπτά. Ο στόχος είναι να κοιμηθεί μόνο του. Και όταν αρχίζει το κλάμα; Θυμηθείτε ότι ένα μωρό που κοιμάται είναι ένα πιο ευτυχισμένο μωρό. Δοκιμάστε αυτή τη μέθοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας και έπειτα προχωρήστε στο βραδινό ύπνο.

3. Εάν το μωρό κοιμάται στο καρότσι ή στο καρεκλάκι αυτοκινήτου

Ξεκινήστε με την εξάλειψη της κίνησης. Βάλτε το μωρό στο καροτσάκι αλλά μην το κάνετε βόλτες, στο κάθισμα του αυτοκινήτου αλλά μην οδηγήσετε το όχημα. Όταν το μωρό σας έχει πλέον συνηθίσει, βάλτε το στην κούνια όταν παρατηρήσετε ότι έχει νυστάξει. Κάθε βήμα θα πάρει πιθανώς τρεις ή τέσσερις ημέρες. Πρέπει να είστε συνεπείς και να δοκιμάσετε αυτά τα βήματα μόνο όταν είστε απόλυτα έτοιμοι. Εάν συνεχίσετε να αλλάζετε τη ρουτίνα του μωρού, θα το μπερδέψετε και θα παρατείνετε όλη τη διαδικασία.