Αρχική InfoMommy Σχέσεις «3 τρόποι που το διαζύγιο των γονιών μου με βοήθησε να καταλάβω την αγάπη»

«3 τρόποι που το διαζύγιο των γονιών μου με βοήθησε να καταλάβω την αγάπη»

«3 τρόποι που το διαζύγιο των γονιών μου με βοήθησε να καταλάβω την αγάπη»

«Όταν λέω, ότι οι γονείς μου έχουν χωρίσει ακούω πολλά “Λυπάμαι, δεν ήξερα”, τα οποία συνοδεύονται από ερωτήσεις όπως αυτή: “πώς είναι να μεγαλώνεις από χωρισμένους γονείς;”»

Όσοι από εσάς έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο, σίγουρα γνωρίζετε την παραπάνω φράση. Ξέρετε, λοιπόν, ότι το διαζύγιο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν είναι, όμως, και απαραίτητα κακή. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η Jenna Shnayerson σε άρθρο της στο elitedaily.com.

Διαβάστε την ιστορία της και δείτε πώς μπορεί το διαζύγιο των γονιών να επηρεάζει το παιδί και θετικά.

«Ενώ το να έχω χωρισμένους γονείς ήταν σκληρό και με ανάγκασε να ωριμάσω γρηγορότερα από ορισμένους φίλους μου, τελικά αποδείχθηκε, ότι δεν μου έκανε και τόσο κακό.

Με δίδαξε πώς να είμαι υπεύθυνη και μου επέτρεψε να έχω ένα διαφορετικό δέσιμο και με τους δύο γονείς μου. Μου έμαθε, επίσης, πολλά για την αγάπη και τις σχέσεις.

Έβλεπα τους γονείς μου να βγαίνουν ραντεβού, να ερωτεύονται και να χωρίζουν, να στεναχωριούνται και να χαίρονται. Έβλεπα την μαμά μου να λέει "όχι" σε πολλές προτάσεις επειδή ήθελε να μείνει μαζί μου και να με βάλει το βράδυ για ύπνο.

Τα στατιστικά λένε, ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον χωρισμένων γονιών βιώνουν πιο δύσκολες συναισθηματικές εναλλαγές από εκείνα που μεγαλώνουν με τους δυο γονείς μαζί.

Και παραδέχομαι, είμαι αρκετά κυνική στο θέμα “αγάπη”, αλλά βλέπω παιδιά που μεγαλώνουν με τους δυο γονείς τους να είναι εξίσου κυνικά με εμένα!

Το να βρεις και να καταλάβεις την αγάπη δεν εξαρτάται απόλυτα από το αν οι γονείς σου χώρισαν ή όχι. Επειδή προέρχομαι από οικογένεια χωρισμένων γονιών δεν σημαίνει, ότι και ο δικός μου γάμος θα καταλήξει σε διαζύγιο!

Μάλιστα, πιστεύω ότι το διαζύγιο των γονιών μου με έμαθε πώς να επιλέγω με μεγαλύτερη σοφία τα ραντεβού μου.

Υπάρχουν, λοιπόν, 3 πράγματα που με δίδαξε πάνω στις σχέσεις και είναι τα παρακάτω:

Πώς να είσαι μόνη και να είσαι εντάξει με αυτό

Η μαμά μου ήταν απίστευτος γονέας. Δούλευε σκληρά και με φρόντιζε πολύ. Επειδή έμενα μαζί της δεν έβγαινε τόσα πολλά ραντεβού και δεν γνώριζε πολλούς ανθρώπους.

Δεν είχα καταλάβει πόσα θυσίαζε για εμένα μέχρι τη στιγμή που άρχισα και εγώ τα ραντεβού. Και δεν το είχα καταλάβει, επειδή δεν παραπονέθηκε ποτέ. Δεν γκρίνιαξε για την μοναξιά της. Ήταν πάντα αφοσιωμένη σε εμένα και στο να είναι “μαμά” . Δεν σκέφτηκε ποτέ να βγει και να με αφήσει μόνη σε κάποια babysitter.

Τα Σαββατοκύριακα γεμάτη χαρά με πήγαινε βόλτες και ετοίμαζε βραδιές ταινιών για εμάς. Η μαμά μου με δίδαξε πώς να είμαι ανεξάρτητη και να μην θυσιάζω ποτέ την ευτυχία των δικών μου για έναν άντρα.

Χάρη σε αυτήν, νιώθω άνετα με την μοναξιά μου. Αφήνω τα πράγματα να συμβούν και όλα, τελικά, βαίνουν καλώς…

Πώς να επιλέγεις

Οι γονείς μου είχαν έναν κανόνα: “Θα γνωρίσουμε στην κόρη μας μόνο τη σχέση που θα έχει αντέξει έναν χρόνο”. Και με αυτόν τον κανόνα με προστάτευαν από το να δεθώ με κάποιο άτομο που μπορεί αργότερα να έφευγε από τη ζωή μου.

Από αυτόν τον κανόνα έμαθα να επιλέγω και εγώ με σωστότερα κριτήρια τους συντρόφους ή φίλους μου. Έμαθα, ότι το να γίνει μια σχέση σοβαρή θέλει χρόνο και αφοσίωση.

Και εγώ δεν γνωρίζω τους συντρόφους μου αμέσως στην οικογένεια ή τους φίλους μου. Και δεν το κάνω όχι επειδή ντρέπομαι ή φοβάμαι, αλλά επειδή με αυτόν τον τρόπο σκέφτομαι βαθύτερα αν αυτός ο άνθρωπος αξίζει να είναι μέρος της ζωής μου.

Πώς να αγαπάς και να μένεις σε αυτή την αγάπη

Από τους δύο γονείς μου ο μπαμπάς μου ήταν αυτός που έβγαινε τα περισσότερα ραντεβού. Με μερικές από αυτές τις κοπέλες δενόμουν και εγώ και όταν χώριζαν πίστευα, ότι ο μπαμπάς μου ποτέ δεν θα βρει την πραγματική του αγάπη.

Μέχρι πέρυσι! Ο μπαμπάς μου γνώρισε μία γυναίκα με την οποία ήταν πολύ χαρούμενος και άντεχε τα βάρη της οικογένειας.

Όταν παντρεύτηκαν, κατάλαβα ποια είναι η αγάπη που αξίζει μία γυναίκα. Καταλαβαίνω, γιατί οι άλλες του σχέσεις δεν δούλεψαν. Βλέποντάς τον να ερωτεύεται μου έδειξε τι αξίζω και τι πρέπει να έχω όταν θελήσω να παντρευτώ.

Ενώ, λοιπόν, τα άλλα παιδιά είχαν την αγάπη δύο γονιών, οι οποίοι ήταν ήδη ερωτευμένοι, εγώ ήμουν μάρτυρας σε μια πραγματική ιστορία αγάπης. Και ήταν πολύ εντυπωσιακή…»


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter