38χρονη μητέρα με 3 παιδιά διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο

Μια ανείπωτη τραγωδία δοκιμάζει μια μητέρα 3 μικρών παιδιών, η οποία διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Συγκεκριμένα, η κα. Έλενα Μηνά διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο τον Αύγουστο του 2017 και ενώ όλα έδειχναν ότι μετά τις θεραπείες της η κατάσταση πήγαινε προς το καλύτερο, τελικά, άλλαξαν ξανά τα δεδομένα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η κα. Μηνά από την Ξυλοφάγου, διηγήθηκε την ιστορία της από τον Αύγουστο του 2017, όταν έγινε η διάγνωση και ανέφερε: «Πέρσι τον Αύγουστο είχα κάποια συμπτώματα και υποβλήθηκα σε αξονικό. Διαπιστώθηκε ότι είχα τρεις όγκους στον εγκέφαλο και έμεινα δύο εβδομάδες στην εντατική». Όσον αφορά στην θεραπεία της, υποβλήθηκε σε 10 ακτίνες ολόκληρου εγκεφάλου και σε 42 χημειοθεραπείες.

Όπως είπε, στην προτελευταία εξέταση που επεβλήθη, φάνηκε ότι «καθάρισε» και ότι έμειναν κάποια υπολείμματα, ωστόσο στην τελευταία, διαπιστώθηκε ότι ο ένας από τους τρεις όγκους μεγάλωσε και πως υπάρχουν 3-4 μικρές εστίες.

Οι ιατροί από το Ογκολογικό, αποφάσισαν ότι έπρεπε να μεταβεί στην Ελλάδα ή στην Γερμανία για πιο εξειδικευμένη θεραπεία. Της διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σε θέση να καλύψει μόνο τα έξοδα θεραπείας κι όχι τα χρήματα που θα χρειαστούν για ταξίδι, διαμονή και διατροφή.

Σημειώνεται ότι η κα. Μηνά, κρίθηκε από ιατροσυμβούλιο με μόνιμη ανικανότητα λόγω ασθένειας και δεν εργάζεται, όπως μας ανάφερε χαρακτηριστικά «με το επίδομα που λαμβάνω, τέλος του μήνα ερχόμαστε ένα».

Συγκινεί μάλιστα το ότι δεν θέλει να στερήσει τίποτα από τα παιδία της και προτιμά να στερείται η ίδια.

Η κα. Μηνά, προσπαθεί να βρει οικονομικούς πόρους για να μαζέψει τα χρήματα που χρειάζεται για να καλύψει τα έξοδά της και να ταξιδέψει στην Ελλάδα, όπου θα υποβληθεί σε εξειδικευμένη θεραπεία.