3χρονη φεύγει με κλάματα από κομμωτήριο όπου αρνούνταν να της κόψουν τα μαλλιά

Σε δραματική κατάσταση έφυγε πριν από λίγο καιρό η 3χρονη κόρη της Nelly Thomas, από κομμωτήριο της Αυστραλίας, όταν και οι δύο κομμωτές που εργάζονται εκεί αρνήθηκαν να της κόψουν τα μαλλιά.

Το μικρό κορίτσι ήθελα ένα πολύ κοντό κούρεμα και η μαμά της δεν είχε καμία αντίρρηση γι’αυτό. Στο πρώτο κομμωτήριο της Μελβούρνης που πήγαν, όμως, οι κομμωτές αρνήθηκαν να τα κόψουν λέγοντας, ότι το κορίτσι σύντομα θα μετάνιωνε να χάσει τα τόσο όμορφα μαλλιά της. Ο ένας από αυτούς, μάλιστα, είπε στη μητέρα «Δεν μπορείς να της το κάνεις αυτό!» και δέχτηκε να της τα κόψει μόνο λίγο.

Η αγενής συμπεριφορά των κομμωτών οδήγησαν την 3χρονη σε απαρηγόρητα κλάματα, οπότε η μαμά της αναγκάστηκε να την πάρει και να φύγουν, κόβοντας τελικά η ίδια τα μαλλιά της κόρης της.

Όπως η κ. Thomas λέει, «τελικά βρήκαμε ένα άλλο κομμωτήριο, το οποίο σκόπιμα δεν αναλαμβάνει κουρέματα σύμφωνα με το φύλο και από τότε η κόρη μου κουρεύεται μόνο εκεί. Πλέον, το επισκέπτεται και η κόρη μου που έχει μακριά μαλλιά.»

Η μικρή ήθελε τόσο κοντά μαλλιά, επειδή δεν άντεχε τον πόνο από το χτένισμα των λεπτών μακριών μαλλιών της, αλλά και τον χρόνο που απαιτούσε το στέγνωμα.

Τα εμπόδια που αντιμετώπισαν η κ. Thomas και η κόρη της, οδήγησαν τη μαμά που είναι και συγγραφέας να γράψει το βιβλίο Some Girls, το οποίο στοχεύει στο να διδάξει τα κορίτσια, ότι πρέπει να γιορτάζουν την μοναδικότητα και την διαφορετικότητά τους –σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει και το Some Boys. Η ίδια καταθέτει «Με έχει σοκάρει το πόσο ενοχλούνται κάποιοι ενήλικες (και λιγότερο τα παιδιά) από τη σκέψη ότι σε ένα μικρό κορίτσι αρέσει να τρέχει, να πηδάει, να παίζει, να φορά παντελόνια και να έχει κοντά μαλλιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τα μικρά παιδιά να είναι ο εαυτός τους!»
Πηγή: independent.co.uk