Αρχική Γωνιά του Μαθητή 4 κανόνες για να βάλουμε όρια στην χρήση οθονών από τα παιδιά μας το καλοκαίρι

4 κανόνες για να βάλουμε όρια στην χρήση οθονών από τα παιδιά μας το καλοκαίρι

4 κανόνες για να βάλουμε όρια στην χρήση οθονών από τα παιδιά μας το καλοκαίρι

Για μερικά παιδιά, καλοκαίρι σημαίνει να κάθεσαι στον υπολογιστή και να μην σηκώνεσαι μέχρι τον Σεπτέμβριο. Και πολλοί γονείς χαλαρώνουν τα όρια της οθόνης τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, θεωρώντας ότι πλήρης αδρανοποίηση δεν πρόκειται να συμβεί . Και δεν πρέπει. Τα παιδιά πρέπει να βγουν έξω. Αλλά πρέπει επίσης να δοκιμάσουν τους εαυτούς τους κι εκεί που δεν μπορούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς όπως εφαρμογές, παιχνίδια ή τηλεοπτικές εκπομπές, ανεξάρτητα από το πόσο εκπαιδευτικές και ουσιαστικές είναι.

Καθώς χαρτογραφείτε το καλοκαίρι σας, μην απαγορεύετε πλήρως τις ηλεκτρονικές συσκευές. Όχι μόνο προσφέρουν διασκέδαση, αλλά προσφέρουν επίσης ευκαιρίες μάθησης αλλά και επαφής με φίλους. Ορίστε εύλογα όρια που προωθούν τον οικογενειακό χρόνο και άλλες σημαντικές δραστηριότητες και ενσωματώστε μέσα ενημέρωσης και τεχνολογίας με τρόπους που φέρνουν την οικογένεια μαζί. Δοκιμάστε τις παρακάτω ιδέες, σύμφωνα με την Common Sense Media:

  • Δημιουργήστε ένα οικογενειακό σχέδιο. Καθίστε μαζί με τα παιδιά σας και επεξεργαστείτε ένα εβδομαδιαίο σχέδιο που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως κατασκηνώσεις, εκδρομές και εκδηλώσεις, καθώς και μέσων ενημέρωσης και τεχνολογίας. Εάν ταξιδεύετε, μιλήστε για το αν θα πάρετε συσκευές και πότε και πόσο μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
  • Θέλετε Wi-Fi; Αυτό απαιτεί λίγη προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο. Κάθε βράδυ πριν από το κρεβάτι, αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Το πρωί, αφήστε ένα σημείωμα για τα παιδιά σας που αναφέρει τις δουλειές και τις ευθύνες τους για την ημέρα. Όταν έχουν τελειώσει με τα πράγματα που πρέπει να κάνουν, μπορούν να έχουν τον κωδικό της ημέρας.
  • Πείτε ιστορίες κάθε βράδυ. Συνδυάστε την καλοκαιρινή παράδοση των ιστοριών γύρω από τη φωτιά με τα αποδεδειγμένα οφέλη της θερινής ανάγνωσης και κερδίστε πολλά. Εγγυόμαστε ότι τα παιδιά σας θα χαρούν και θα αποκολληθούν από τις συσκευές.
  • Πείτε όχι σε συσκευές στην ώρα του φαγητού. Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είναι λογικό τα παιδιά να χρειάζονται περιστασιακά συσκευές στο τραπέζι για να ολοκληρώσουν την εργασία τους. Αλλά το καλοκαίρι είναι διαφορετικό. Κάντε λοιπόν γεύματα χωρίς συσκευές και τα παιδιά θα σταματήσουν να τις αναζητούν όλη την ώρα.πηγή: csii.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter