Αρχική Σχολή Γονέων 4 συμβουλές για να είναι τα παιδιά σας γενναία

4 συμβουλές για να είναι τα παιδιά σας γενναία

4 συμβουλές για να είναι τα παιδιά σας γενναία

Τα θάρρος έχει πολλά πρόσωπα. Υπάρχει θάρρος στην απουσία του φόβου και στο να είσαι ένα άτομο γεμάτο αυτοπεποίθηση που ξέρει ακριβώς τι θέλει και τι πρέπει να αντιμετωπίσει.

Το όνειρο κάθε γονέα είναι να μεγαλώσει ένα θαρραλέο παιδί που δεν θα γνωρίζει μόνο τη διαφορά ανάμεσα στο σωστό και το λάθος, αλλά θα έχει το θάρρος να υπερασπιστεί αυτό που είναι σωστό χωρίς να φοβάται τη γελοιοποίηση και την απόρριψη.

Βήμα 1ο
Να θυμάστε ότι το θάρρος έχει να κάνει περισσότερο με μια ηθική και δεοντολογική συμπεριφορά. Σύμφωνα με την Laura Markham, κλινική ψυχολόγο και μητέρα, εάν θέλετε να μεγαλώσετε ένα θαρραλέο παιδί, χρειάζεται να επικεντρωθείτε περισσότερο στη δημιουργία ηθικής συμπεριφοράς από την πλευρά του παιδιού, ώστε να μάθει ότι η σωστή απόφαση είναι πιο σημαντική από την κοινή απόφαση.

Βήμα 2ο
Κάντε ερωτήσεις στο παιδί σας που θα το βοηθήσουν να κατανοήσει τι σημαίνει η λήψη ηθικών αποφάσεων, συμβουλεύει η συγγραφέας Michele Borba. Όταν είναι αντιμέτωπο με μια απόφαση, ρωτήστε το ποια θεωρεί ότι είναι η σωστή επιλογή, η καλύτερη επιλογή, αυτή που θα κάνει τη μεγαλύτερη θετική διαφορά. Όταν θέτετε ερωτήματα σαν αυτά, βοηθάτε το παιδί να καταλάβει ότι όλες οι καταστάσεις απαιτούν σκέψη και προσέγγιση με ήθος.

Βήμα 3ο
Κρατήστε την ψυχραιμία σας όταν το παιδί σας δεν δείχνει θάρρος. Για παράδειγμα, εάν ξέρετε ότι εκείνο και οι φίλοι του έσπασαν κατά λάθος το αγαπημένο σας βάζο, αλλά αρνείται να παραδεχτεί το λάθος του, μην υποθέσετε ότι δεν είναι ένα γενναίο παιδί. Μερικές φορές τα παιδιά αφήνουν το φόβο να τους κυριεύσει, αλλά καθώς μεγαλώνουν γίνονται πιο ώριμα και πιο θαρραλέα. Ακριβώς επειδή το παιδί σας δεν δείχνει θάρρος σε μια δεδομένη στιγμή, δεν σημαίνει ότι θα μεγαλώσει και θα είναι ένας δειλός άνθρωπος.

Βήμα 4ο
Ζητήστε την άποψη του παιδιού για διάφορα θέματα και αξιολογήστε κατά πόσο η απόφασή του διαφέρει από τη δική σας. Σύμφωνα με την Michele Borba, δεν μπορείς να αναθρέψεις ένα θαρραλέο παιδί αν δεν του διδάξεις να εκφράζει τη γνώμη του και να υπερασπίζεται τις πεποιθήσεις του, ακόμη κι όταν η γνώμη του διαφέρει από των άλλων. Οι άνθρωποι με αληθινό θάρρος είναι εκείνοι που δεν φοβούνται να εκφράσουν τα «πιστεύω» τους όταν οι άλλοι διαφωνούν με αυτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter