Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness 4 tips για να είστε πάντα δραστήριες!

4 tips για να είστε πάντα δραστήριες!

4 tips για να είστε πάντα δραστήριες!

Δυσκολεύεστε να βρείτε κίνητρο για να ασκήστε σε τακτική βάση; Συμβαίνει σε πολλούς, είναι “φυσικό” να ξέρετε. Ακόμη και οι πιο δραστήριοι, πολύ συχνά περνούν τις “κακές” τους ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων δεν έχουν καμία επιθυμία να πάνε μέχρι το γυμναστήριο. Σε περίπτωση που προσπαθείτε να υιοθετήσετε μία νέα συνήθεια άσκησης και δεν είστε “του γυμναστηρίου”, απλά μην πάτε. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να παραμείνετε δραστήριοι!

Η άσκηση αποτελεί ένα σημαντικότατο τμήμα ενός υγιεινού τρόπου ζωής, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να την αντιμετωπίζει κανείς ως καταναγκαστικό έργο. Σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “American Journal of Health Promotion” βρέθηκε πως μόλις 30 λεπτά διαλειμματικής άσκησης την ημέρα μπορεί να είναι εξίσου ευεργετικά με μακρύτερες περιόδους προπόνησης, όπως αυτές που λαμβάνουν χώρα στο γυμναστήριο.

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αξιοποιήσετε στο μέγιστο τις δυνατότητές σας για άσκηση:

Κάνετε προσπάθειες να διατηρήστε δραστήριες: Σκεφτείτε όπως ένα δραστήριο άτομο. Θα χρησιμοποιούσατε τις σκάλες ή το ασανσέρ; Θα προσλαμβάνατε κάποιον άλλο για τη φροντίδα της βεράντας/ κήπου ή θα την αναλαμβάνατε εσείς; Όποτε έχετε τη δυνατότητα, επιλέξτε τη δραστηριότητα.

Γίνετε πρωινοί τύποι: Μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό “British Journal of Nutrition” απέδειξε πως οι άνδρες που γυμνάζονται το πρωί, πριν καν καταναλώσουν το πρωινό, δαπανούσαν 20% περισσότερες θερμίδες λίπους σε σχέση με όσους γυμνάζονταν αργότερα.

Δοκιμάστε να ασκηθείτε για λίγο: Τις ημέρες εκείνες που η διάθεση δεν σας παρακινεί να παραμένετε δραστήριες δοκιμάστε να ασκηθείτε για μικρό χρονικό διάστημα. Επιχειρήστε να κάνετε pushups για ένα με δύο λεπτά για να αυξήσετε τον καρδιακό σας παλμό.

Διατηρήστε ημερολόγιο: Είναι εύκολο να παρασυρθείτε στις παλιές σας συνήθειες. Για να σιγουρευτείτε λοιπόν πως παραμένετε δραστήριοι, διατηρήστε ένα ημερολόγιο. Δεν είναι απαραίτητο να καταγράφετε τις θερμίδες που καίτε, απλά το χρόνο που δαπανάτε σε άσκηση, ο οποίος θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 λεπτά την ημέρα.

Κατερίνα Κυριακού

Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.