4 βιβλία που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποχωριστούν την πιπίλα τους

Η πιπίλα είναι το πιο αγαπημένο αξεσουάρ που θα «διαλέξει» το μωρό σας και όχι αδικαιολόγητα. Δεν υπάρχει ιδανική ηλικία για να πετάξετε την πιπίλα, ούτε κάποιος κανόνας που να ορίζει το σωστό και το λάθος. Κάποιοι γονείς δεν επιτρέπουν καθόλου την χρήση, κάποιοι καταφέρνουν να τη σταματήσουν στους πρώτους 5 με 6 μήνες, και κάποιοι αφήνουν τα παιδιά τους ελεύθερα να τη χρησιμοποιούν ως την ηλικία των 3 ή 4 ετών.

Η αλήθεια είναι όμως, πως όσο πιο γρήγορα πείσετε τα παιδιά να μην τη χρησιμοποιούν, τόσο καλύτερα. Κι επίσης, τόσο πιο εύκολο θα είναι για εκείνα να συνηθίσουν τα νέα δεδομένα. Για το λόγο αυτό, οι ειδικοί συνήθως συμβουλεύουν τους γονείς να φροντίζουν να έχουν ξεφορτωθεί την πιπίλα πριν το παιδί φτάσει την ηλικία του 1 έτους.

4 tips για να του κόψετε την πιπίλα:

♦ Απότομη αφαίρεση και εξαφάνιση κάθε πιπίλας από τον χώρο του παιδιού. Να είσαι σταθερή, χωρίς να “λυγίσεις” στο κλάμα και να το απασχολείς με κάτι άλλο.

♦ Συζήτηση και ανταμοιβή. Για κάθε ημέρα που θα περνάει χωρίς την πιπίλα, θα το ανταμείβεις με ένα παιχνίδι ή σνακ ή με ένα πάρτι στο τέλος της εβδομάδας.

♦ Τρύπημα ή κόψιμο της πιπίλας. Με μια καρφίτσα ή με ένα ψαλιδάκι “πείραξε” την πιπίλα, ώστε να μειώνεται η ευχαρίστηση. Αυτό προκαλεί σταδιακή “αποτοξίνωση”.

♦ Βάλε μια άσχημη γεύση πάνω στην πιπίλα, όπως λεμόνι, ξύδι ή πιπέρι, ώστε να αποτρέπει το πιπίλισμα.

Στα βιβλιοπωλεία θα βρείτε πολλά βιβλία που έχουν σαν θέμα το κόψιμο της πιπίλας. Μπορείτε να ξεκινήσετε να διαβάζετε κάποιο στο παιδί σας πριν του ζητήσετε να την κόψει κι εκείνο, ώστε να μπει σιγά σιγά στο πνεύμα.

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 4 παιδικά παραμύθια που θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποχωριστούν την πιπίλα τους.

Ο Φοίβος πετάει την πιπίλα

Εδώ και πολύ καιρό, το κουνελάκι ο Φοίβος και η πιπίλα του ήταν αχώριστοι. Μαζί της κοιμόταν, μαζί της ξυπνούσε, μαζί της πήγαινε βόλτα. Δεν τη ξεχνούσε ποτέ! Σήμερα, όμως, έψαξε παντού και δεν μπόρεσε να βρει την πιπίλα. Πρέπει να ζήσεις χωρίς την πιπίλα σου, αγάπη μου είπε η μαμά. -Μα πώς μπορώ; σκέφτηκε ο Φοίβος. Δε θα τα καταφέρω ποτέ!

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Pétigny Aline de

ISBN: 9789608849822

Εκδότης: Κεντικελένη / Ακμή

Σελίδες: 23

Γλυκιά μου πιπίλα

Ο Λευτέρης είναι ένα αγοράκι που αγαπάει πολύ την πιπίλα του. Πλησιάζει όμως η στιγμή να την αποχωριστεί για πάντα! Το ποτάμι θα την ταξιδέψει μακριά, στην όμορφη πιπιλολίμνη, όπου την περιμένουν οι αδελφές της. Αλλά ο Λευτέρης δε στενοχωριέται, γιατί τον περιμένει μια υπέροχη έκπληξη…

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Μπουμπουρή Ράνια

Εκδόσεις: Ψυχογιός

ISBN: 9786180108330

Σελίδες: 56

Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πιπίλα!

Το μυστικό ταξίδι μου… χωρίς την πιπίλα είναι ένα πρωτότυπο και εμπνευσμένο βιβλίο και αφορά στην περίοδο που το παιδί πρέπει να σταματήσει την πιπίλα.  Συχνά πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση για το παιδί και τους γονείς, κυρίως τη μητέρα. Το βιβλίο αντιμετωπίζει αυτή την προσπάθεια όχι μόνο σαν μια πρακτική πρόκληση της ηλικίας, αλλά και σαν μια παιδοκεντρική περιπέτεια, με πρωταγωνιστή τη φαντασία του δικού σας παιδιού και θα το βοηθήσει να αποχωριστεί την πιπίλα με μεγαλύτερη ευκολία.

Ο παιδοψυχίατρος Ματθαίος Γιωσαφάτ συμβάλλει σε αυτό με τις χρήσιμες αλήθειες που καταθέτει στην εισαγωγή του βιβλίου.

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Γιωσαφάτ Τζέσικα

ISBN: 9786185265021

Εκδότης: Key Books

Σελίδες: 32

Η Νεράϊδα Πιπιλίνα και η πιπίλα μου!

Η Κατερίνα θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι μωρό πια! Έτσι, αρχίζει να ντύνεται και να τρώει μόνη της, χωρίς την βοήθεια της μητέρας της! Όμως, ένα πράγμα την ανησυχεί! Δεν μπορεί ούτε στιγμή χωρίς την πιπίλα της! Ένα βράδυ, εμφανίζεται ξαφνικά μπροστά της η Νεράϊδα Πιπιλίνα και τη βοηθάει ν’ ανακαλύψει ότι είναι πολύ πιο ωραία χωρίς πιπίλα στο στόμα…

Θα το βρείτε εδώ

Συγγραφέας: Spathelf Bärbel

Εκδότης: Χάρτινη Πόλη

ISBN: 9786188081628

Αριθμός Σελίδων: 42

Υπομονή και καλή τύχη!!