42χρονος συνελήφθη για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού στη Λεμεσό

Στη σύλληψη 42χρονου προχώρησε χθες η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά απόκτηση και κατοχή παιδικής πορνογραφίας και παραγωγής υλικού πορνογραφίας.

Μετά από πληροφορία που λήφθηκε στην Αστυνομία, έγιναν εξετάσεις σε συσκευές που κατείχε 42χρονος άντρας στη Λεμεσό, όπου εντοπίστηκαν αρχεία με βίντεο και φωτογραφίες που απεικονίζουν γυμνά παιδιά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του στη Λεμεσό, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο 42χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις.

Η είδηση γίνεται γνωστή λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι φρουρός σε σχολείο είχε στην κατοχή του πορνογραφικό υλικό με παιδιά.

Οδηγούσε παιδιά στο σπίτι και τα βιντεοσκοπούσε

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Υπεύθυνος Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ανδρέας Αναστασιάδης ανέφερε ότι βίντεο και φωτογραφίες που εντοπίστηκαν σε ηλεκτρονικές συσκευές του 42χρονου δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων, που παράχθηκαν από τον ίδιο στην οικία όπου διαμένει στη Λεμεσό.

«Φαίνεται ότι έπαιρνε τα παιδιά στο σπίτι του και φωτογράφιζε και βιντεοσκοπούσε τα παιδιά σε σεξουαλικές στάσεις. Για πρώτη φορά μιλάμε για παραγωγή πορνογραφικού υλικού και η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή.»

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες πρόκειται για παιδιά από την Κύπρο.

Από την οικία του παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Ο 42χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Είχε συλληφθεί πριν έναν μήνα

Η κάθε πληροφορία που έρχεται στο φως γύρω από τη δράση του 42χρονου που συνελήφθη στη Λεμεσό με παιδικό πορνογραφικό υλικό, δικής του παραγωγής, προκαλεί αποτροπιασμό.

Ο 42χρονος ύποπτος που οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για το υλικό που βρέθηκε στην κατοχή του, είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε συλληφθεί στις 13 Σεπτεμβρίου 2019, μετά από καταγγελία σε βάρος του που αφορούσε σεξουαλική παρενόχληση παιδιού.

Τοτε, ο 42χρονος είχε οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού το οποίο ζήτησε την κράτηση του για οκτώ ημέρες, ενώ αφέθηκε ελεύθερος με τις εξετάσεις των Αρχών να συνεχίζονται για την υπόθεση. Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού μάλιστα, είχαν ζητήσει τη συνδρομή του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για διερεύνηση της καταγγελίας του μαθητή.

Το βράδυ της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου, μέλη της Αστυνομίας διενήργησαν έρευνα στην οικία του 42χρονου λογιστή όπου εντόπισαν και κατάσχεσαν ως τεκμήρια ένα κινητό τηλέφωνο και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σε αυτά εντοπίστηκαν εικόνες-σοκ από έξι γυμνά αγόρια ηλικίας από 13 εώς 15 ετών, που πόζαραν σε σεξουαλικές στάσεις στον φωτογραφικό φακό του 42χρονου λογιστή.

Όπως ανέφερε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Ανδρέας Αναστασιάδης, τα βίντεο και οι εικόνες που εντοπίστηκαν, φαίνεται ότι παράχθηκαν από τον ίδιο.

Ο κύριος Αναστασιάδης αποκάλυψε, επίσης, ότι στα αρχεία δεν απεικονίζεται ο ύποπτος, ενώ η παράνομη δράση του φαίνεται ότι αναπτύχθηκε εντός του έτους 2019. Αντικείμενο της έρευνας αποτελεί και το ερώτημα εάν το υλικό προοριζόταν για δική του χρήση ή ο σκοπός ήταν η διανομή και εμπορία των βίντεο και των φωτογραφιών.

Αναζητούν τους ανήλικους

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία επιδίδεται τις τελευταίες ώρες σε αγώνα δρόμου για να εντοπίσει τους ανήλικους που απεικονίζονται στα ηλεκτρονικά αρχεία που κατείχε ο ύποπτος λογιστής, προκειμένου να απαντήσουν σε ερωτήματα των ανακριτών με οπτικογραφημένες καταθέσεις.

Εκτιμούν μάλιστα ότι πρόκειται για παιδιά στα οποία ο λογιστής παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα, όπως την περίπτωση του μαθητή ο οποίος προέβη στην αρχική καταγγελία τον περασμένο Σεπτέμβριο.