Αρχική InfoKids Νέα 4μελής οικογένεια στα όρια της φτώχειας: Έκκληση για βοήθεια

4μελής οικογένεια στα όρια της φτώχειας: Έκκληση για βοήθεια

4μελής οικογένεια στα όρια της φτώχειας: Έκκληση για βοήθεια

Πριν από τέσσερις μήνες πήραν τη μεγάλη απόφαση να ταξιδέψουν από την Αθήνα στην Κύπρο, με στόχο μια καλύτερη ζωή, αλλά και την εξασφάλιση των οικονομικών πόρων που χρειάζονται για το μεγαλύτερο παιδί τους, το οποίο υποφέρει από μια σπάνια ασθένεια.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως υπολόγιζαν και η οικογένεια του Ηλία και της Μαρίας Σκέντζα αντιμετωπίζει δυσκολίες που τους φέρνουν σε απόγνωση. Ο Ηλίας το μόνο που κατάφερε είναι να βρει μια περιστασιακή εργασία για 2-3 φορές τη βδομάδα που του αποφέρει εισόδημα γύρω στα €350 τον μήνα. Με αυτό το εισόδημα η οικογένεια, με δυο μικρά παιδιά, δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα βασικά της βιοποριστικά έξοδα. Το απλήρωτο ενοίκιο του διαμερίσματος, όπως επίσης και το ενδεχόμενο να μείνουν και χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αφού εκκρεμεί απλήρωτος και ο λογαριασμός της ΑΗΚ, πυκνώνουν τα σύννεφα των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τετραμελής οικογένεια.

Σύμφωνα με τον πατέρα, τον 23χρονο Ηλία Σκέντζα, το μεγαλύτερο παιδί του γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια που ονομάζεται O.P.P.G. με αποτέλεσμα στα πέντε του χρόνια να μη βλέπει, να μην περπατά, να μη μιλά και να αντιμετωπίζει παράλληλα μια σειρά από άλλα προβλήματα στην καθημερινή του διαβίωση.

Ο Παρασκευάς λαμβάνει επίδομα ύψους 500 περίπου ευρώ τον μήνα το οποίο όμως δεν αρκεί για τα έξοδα που συνεπάγεται η ιδιόμορφη ασθένεια που αντιμετωπίζει. Μόνο για ένα από τα φάρμακα που χρειάζεται για τα προβλήματά του η δαπάνη ξεπερνά τα €150, ενώ σημαντικό κόστος συνεπάγεται και η φυσιοθεραπεία στην πισίνα από προσοντούχο φυσιοθεραπευτή -ένα από τα ελάχιστα πράγματα που ανακουφίζουν και βελτιώνουν την κατάστασή του.

Παράλληλα η οικογένεια αδυνατεί πλέον να καταβάλλει και το ενοίκιο του διαμερίσματος όπου διαμένει, ύψους 300 ευρώ, αφού με τα 350 περίπου ευρώ που κερδίζει μηνιαίως ο Ηλίας όχι μόνο δεν περισσεύουν χρήματα για το ενοίκιο, αλλά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα τρόφιμα για τη διαβίωσή τους και τις πάνες που χρειάζονται τα παιδιά (το άλλο αγόρι της οικογένειας, ο Εφραίμ, είναι ηλικίας ενός έτους). Μπορεί ακόμα να μην έχει τεθεί ενώπιόν τους και το θέμα του καθυστερημένου ενοικίου, αλλά σίγουρα κάποια στιγμή θα προκύψει και αυτό.

Εκείνο που προέχει και έχει άμεση ανάγκη για τον Ηλία Σκέντζα είναι μια σταθερή θέση εργασίας -ακόμα και στα χωράφια- η οποία να του αποφέρει ένα εισόδημα μεγαλύτερο από τα €350 που κερδίζει σήμερα.

Σε ιατρικό κέντρο στη Γερμανία 

Ο Ηλίας και η Μαρία Σκέντζα, αναφέρθηκαν εκτενώς και στις μεγάλες προσπάθειες που έκαναν όταν ζούσαν στην Αθήνα, προκειμένου να εξοικονομήσουν και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα χρήματα, για να μεταβούν σε ιατρικό εξειδικευμένο κέντρο στη Γερμανία, προκειμένου να εξεταστεί το ιατρικό πρόβλημα του μικρού Παρασκευά. Δυστυχώς όμως, ούτε και οι Γερμανοί γιατροί βρήκαν κάποια λύση και κυρίως στο πρόβλημα της όρασης που ήταν ο κύριος στόχος των προσπαθειών τους.

Έκκληση για βοήθεια

Με αυτά τα δύσκολα δεδομένα ενώπιον της η τετραμελής οικογένεια του Ηλία Σκέντζα ζητά τη βοήθεια του κοινού, είτε σε χρήματα, είτε σε τρόφιμα, παιδικές πάνες, παιδικά ρούχα για τα δυο της παιδιά κ.λπ.

Η διεύθυνσή της είναι η ακόλουθη: Ηλίας Σκέντζας, Θήρας 7, Πανέλλιον Κορτ, διαμέρισμα 6, Λιβάδια Λάρνακας.
Το κινητό τηλέφωνο του Ηλία είναι: 94 032712.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.