Αρχική InfoKids Υγεία 5 απλές συνήθειες που ενισχύουν την υγιή ανάπτυξη των παιδιών

5 απλές συνήθειες που ενισχύουν την υγιή ανάπτυξη των παιδιών

5 απλές συνήθειες που ενισχύουν την υγιή ανάπτυξη των παιδιών

Όταν πρόκειται για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών οι ειδικοί επισημαίνουν πέντε σημεία-κλειδιά που τους παρέχουν τα ψυχοσωματικά ερεθίσματα που απαιτούνται για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους κατά τα πρώτα, κρίσιμα χρόνια της ζωής τους.

Σύμφωνα λοιπόν με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, η ενημέρωση των γονέων κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού μπορεί να αποτρέψει πολλά πιθανά προβλήματα στο μέλλον. Οι κοινωνικές, συναισθηματικές και γλωσσικές δεξιότητες του παιδιού σε μικρή ηλικία, το βοηθούν να χειριστεί καλύτερα τις προκλήσεις και το άγχος στο μέλλον.

Τα πέντε σημεία-κλειδιά είναι απλές συνήθειες που καλλιεργούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και ελαχιστοποιούν το καταστροφικό άγχος που τον επηρεάζει. Αυτά είναι τα εξής:

• Διαβάστε καθημερινά μαζί με το παιδί (Read)
• Να έχετε ρυθμό στο παιχνίδι και την αλληλεπίδραση με το παιδί καθημερινά (Rhyme)
• Αναπτύξτε «ρουτίνες», ειδικά όσον αφορά τα γεύματα, τον ύπνο και την οικογενειακή διασκέδαση (Routines)
• Επιβραβεύστε το παιδί ώστε να αναπτύξει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και επιδοκιμάστε την καλή συμπεριφορά (Reward)
• Αναπτύξτε ισχυρό δεσμό με το παιδί ως θεμέλιο για την υγιή του ανάπτυξη (Relationship)

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής ορίζει αυτά τα 5 σημαία-κλειδιά ως «Τα πέντε R» από τα αρχικά των λέξεων: Read, Rhyme, Routines, Reward, Relationship. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ανάγνωση μιας απλής ιστορίας μπορεί να ικανοποιήσει και τις πέντε αυτές προτάσεις ταυτόχρονα: «Η ανάγνωση με μικρά παιδιά είναι ένας χαρούμενος τρόπος για να οικοδομηθούν ισχυρές και υγιείς σχέσεις γονέα-παιδιού και να τονωθεί η πρώιμη γλωσσική ανάπτυξη», αναφέρει η παιδίατρος και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Dr. Pamela High.

Οι συστάσεις αυτές μπορεί να ακούγονται συνηθισμένες, αλλά μερικές φορές είναι πιο εύκολο για τους γονείς να δώσουν στα παιδιά ένα tablet παρά να τους διαβάσουν ένα βιβλίο. Στην πραγματικότητα, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά όχι περισσότερο από μία ώρα μπροστά στην οθόνη ημερησίως για παιδιά ηλικίας 2-5 ετών, ενώ απαγορεύεται αυστηρά σε παιδιά κάτω των 18 μηνών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter