Αρχική Σχολή Γονέων 5 απλοί τρόποι για να οξύνετε την ευφυΐα του παιδιού σας

5 απλοί τρόποι για να οξύνετε την ευφυΐα του παιδιού σας

5 απλοί τρόποι για να οξύνετε την ευφυΐα του παιδιού σας

Σε μια κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται οι γονείς ανησυχούν για την πορεία των παιδιών τους μέσα σε αυτήν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να τα εφοδιάσουν με όσα χρειάζονται για να γίνουν έξυπνοι και δυναμικοί ενήλικες.

Θέλετε, λοιπόν, να κάνετε ό,τι μπορείτε για να γίνει το παιδί σας όσο το δυνατόν πιο έξυπνο;

Μιλήστε του για όλα και συχνά. Έτσι θα αναπτύξετε τις γλωσσικές του ικανότητες και θα εμπλουτίσετε το λεξιλόγιό του. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία τα παιδιά που μεγάλωσαν σε «ομιλητικές» οικογένειες έχουν κατά 38 βαθμούς υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης από παιδιά που μεγάλωσαν σε σπίτια που δεν μιλούσαν και πολύ.

Διαβάστε βιβλία δεξιοτήτων, που μαθαίνουν στα παιδιά τα χρώματα, τα σχήματα, τα φρούτα, τα ζώα και άλλες πρώτες πληροφορίες. Παιδιά που εκτίθενται σε εικόνες και χρώματα και γνωρίζουν βασικές πληροφορίες από νωρίς είναι πιο έτοιμα για το σχολείο από άλλα.

Εμπλουτίστε τη μνήμη του. Αφού διαβάσετε ένα βιβλίο ζητήστε από το παιδί σας να σας πει με δυο λόγια την ιστορία. Ζωγραφίστε τα πιο σημαντικά σημεία, κάντε αναπαράσταση σκηνών του παραμυθιού και τσεκάρετε αν το παιδί σας μπορεί να ακολουθήσει και να πει την ιστορία με δικά του λόγια. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύετε την λεκτική και οπτική μνήμη του παιδιού σας.

Αφήστε το να λύσει προβλήματα και μην του δίνετε λύση για όλα. Αν, για παράδειγμα, η μπάλα του κύλησε κάτω από το τραπέζι αφήστε το να βρει εκείνο τρόπο για να την πιάσει ή αν αργεί να ετοιμαστεί για το σχολείο μην το ντύσετε και δώστε του χρόνο να σκεφτεί πώς θα κάνει γρηγορότερα την επόμενη φορά. Τα παιδιά που σκέφτονται και βρίσκουν λύσεις μόνα τους αναπτύσσουν έντονα τις γνωστικές τους δεξιότητες.

Δώστε του τουβλάκια, παζλ, γρίφους και άλλα δημιουργικά παιχνίδια για να ενδυναμώσετε τις χωροταξικές του ικανότητες, αλλά και να οξύνετε τη σκέψη του, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την λεπτή κινητικότητα. Μπορείτε, επίσης, να βοηθήσετε το παιδί σας διαβάζοντάς του βιβλία με κρυμμένες εικόνες και να παίξετε παιχνίδια όπως το κρυφτό, τα οποία το βοηθούν να σκέφτεται πολύπλευρα και να αντιλαμβάνεται καλύτερα την έννοια του χώρου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter