Αρχική Σχολή Γονέων 5 αποτελεσματικοί τρόποι που θα πείσουν το παιδί να σταματήσει να τρώει τα νύχια του

5 αποτελεσματικοί τρόποι που θα πείσουν το παιδί να σταματήσει να τρώει τα νύχια του

5 αποτελεσματικοί τρόποι που θα πείσουν το παιδί να σταματήσει να τρώει τα νύχια του

Η ονυχοφαγία είναι μια συνήθεια που ακολουθούν πάρα πολλά παιδιά ανά τον κόσμο.  Εκτιμάται ότι περίπου το 50% των παιδιών παγκοσμίως ηλικίας 10 έως 18 ετών, τρώει τα νύχια του.

Αν, λοιπόν, το παιδί σας συνηθίζει να τρώει τα νύχια του τότε δεν είστε ο μόνος γονέας που ανησυχεί. Και αν και είναι μια πολύ ενοχλητική συνήθεια, είναι σημαντικό να καταλάβετε γιατί το παιδί σας την ακολουθεί. Γιατί μπορεί το παιδί σας να τρώει τα νύχια του; Τα παιδιά τείνουν να τρώνε τα νύχια τους λόγω γενετικών αιτιών, άγχους, ακόμα και… βαρεμάρας.

Τι μπορείτε να κάνετε για το σταματήσετε;

Μπορεί να φαίνεται αρκετά δύσκολο, αλλά υπάρχουν τρόποι για να τα καταφέρετε. Οι φωνές και οι τιμωρίες συνήθως δεν οδηγούν πουθενά, γι' αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε 5 τρόπους, οι οποίοι ίσως λειτουργήσουν θετικά στο δικό σας παιδί.

Μιλήστε στο παιδί

Συζητήστε με το παιδί και προσπαθήστε να καταλάβετε γιατί καταφεύγει σε αυτή τη συνήθεια. Όταν καταλάβετε το γιατί, προσπαθήστε να εξαλείψετε την αιτία μαζί με το παιδί. Αν βαριέται, για παράδειγμα, βρείτε κάτι που θα σας άρεσε να κάνετε μαζί. Αν αγχώνεται, προσπαθήστε να καταπολεμήσετε τις αιτίες του άγχους του μέσα από χαλαρωτικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Καλύψτε τα νύχια του

Ίσως ακούγεται λιγάκι.... παράξενο, αλλά αρκετές φορές λειτουργεί. Αν καλύψετε κάθε νύχι με ένα επίθεμα, το παιδί απλά δεν θα μπορεί να το... δαγκώσει. Μπορεί να φανεί παράξενο και στο παιδί και στους άλλους, αλλά είναι για καλό. Εναλλακτικά, για να κάνετε την όλη διαδικασία πιο διασκεδαστική, βάλτε αυτοκόλλητα με χρώμα ή αγαπημένους ήρωες στα νύχια του παιδιού, έτσι ώστε όταν πάει να τα δαγκώσει να μην μπορεί να το κάνει.

Δώστε μια... πικρή γεύση

Δώστε γεύση στα νύχια του παιδιού σας και μάλιστα πικρή! Κυκλοφορούν στο εμπόριο (σε φαρμακεία) ειδικά βερνίκια – χωρίς χρώμα – με γεύση, τα οποία απλώνετε στα νύχια του παιδιού και εκείνο κάθε φορά που τα δαγκώνει… πικραίνεται!

Προειδοποιήστε για ασθένειες και μικρόβια

Εξηγήστε στο παιδί ότι κάτω από την επιφάνεια των νυχιών, μπορεί να κρύβονται μικρόβια, τα οποία εισέρχονται στον οργανισμό του όταν τρώει νύχια του. Επίσης, προειδοποιήστε το για το τι μπορεί να πάθει όταν τα νύχια του είναι τόσο κοντά. Τα μικρόβια εισέρχονται και από εκείνο το σημείο στον οργανισμό του και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να αρρωστήσει...

Προσφέρετε αντάλλαγμα

Είναι μια τακτική που δεν επικροτούμε πολύ, αλλά αν φτάσετε στο έσχατο σημείο, συζητήστε με το παιδί για κάποιο… αντάλλαγμα. Ζητήστε του να προσέχει τα νύχια του και να αποφεύγει να τα τρώει και εσείς με τη σειρά σας φτιάξτε του το αγαπημένο του γλυκό ή φαγητό μέσα στην εβδομάδα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter