Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness 5 ασκήσεις για να αγαπήσετε το σώμα σας!

5 ασκήσεις για να αγαπήσετε το σώμα σας!

5 ασκήσεις για να αγαπήσετε το σώμα σας!

Αν ξεκινήσουμε να ασκούμαστε με την νοοτροπία ότι θα το κάνουμε σαν αγγαρεία, το παιχνίδι είναι ήδη χαμένο. Η γυμναστική, εκτός του ότι – αποδεδειγμένα – μπορεί να φτιάξει την διάθεσή μας περισσότερο από κάθε τι, μας βοηθάει να βελτιώσουμε την φυσική κατάστασή μας, να αποδεχτούμε και να αγαπήσουμε το σώμα μας. Και οι παρακάτω ασκήσεις είναι το κατάλληλο σημείο εκκίνησης· εύκολες για τους αρχάριους, αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικές και απαραίτητες σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής.
Και, ακόμα καλύτερα, καμία από αυτές δεν χρειάζεται συνδρομή σε γυμναστήριο ή ειδικό εξοπλισμό!

 1. Καθίσματα σε καρέκλα
  Σταθείτε μπροστά από την πλάτη μιας καρέκλας για στήριγμα. Τα πόδια πρέπει να είναι ανοιχτά στο πλάτος των γοφών. Κάντε ένα βαθύ κάθισμα, με την πλάτη ίσια, και επιστρέψτε στην αρχική σας θέση. Κάντε 10-15 επαναλήψεις.
 2. Βυθίσεις
  Τέλεια άσκηση για να γυμνάσετε ώμους, τρικέφαλους και στήθος. Τοποθετήστε τα χέρια σας σε ένα χαμηλό στήριγμα, όπως ένα τραπεζάκι του καφέ. Εκτείνετε τα πόδια σας προς τα εμπρός, και τεντώστε τα χέρια ώστε να είναι ίσια. Χαμηλώστε, προσπαθώντας οι αγκώνες σας να κάνουν ορθή γωνία, και επιστρέψτε αργά στην αρχική σας θέση. Οι γλουτοί σας δεν πρέπει να ακουμπήσουν στο πάτωμα! Κάντε 10-12 επαναλήψεις.
 3. Γέφυρα
  Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα, με τα πόδια σας λυγισμένα και τα πέλματα να ακουμπούν στο πάτωμα. Σφίξτε τους μύες της κοιλιάς, των γλουτών και του πυελικού εδάφους και υψώστε την λεκάνη σας αρκετά ώστε τα γόνατά σας να ευθυγραμμιστούν με το στήθος. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση, και κάντε 10 επαναλήψεις.
 4. Προβολές
  Σταθείτε όρθιοι, με τα πόδια ελαφρώς ανοιχτά. Κάντε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός με το αριστερό σας πόδι, εκτείνοντας το δεξί σας πόδι προς τα πίσω. Επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε με το άλλο πόδι. Κάντε 10-15 επαναλήψεις.
 5. Σανίδα
  Ίσως από τις καλύτερες ασκήσεις για κοιλιακούς, χωρίς να χρειαστεί καν να… κουνηθείτε. Ξεκινήστε στην στάση που θα λαμβάνατε για να κάνετε κάμψεις, με τα πόδια λυγισμένα. Έπειτα, στηριχθείτε στους βραχίονες, τεντώστε τα πόδια προς τα πίσω, και στηριχθείτε στις μύτες των ποδιών. Παραμείνετε στην στάση αυτή για 30 δευτερόλεπτα. Όσο αυξάνεται η δύναμή σας, προσθέστε 30 επιπλέον δευτερόλεπτα στην άσκηση κάθε εβδομάδα.

Πηγή: Iatronet.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.