5 διασκεδαστικές δραστηριότητες για να απασχοληθεί το παιδί στο ταξίδι με το αυτοκίνητο

Όταν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο και ακούτε από το πίσω κάθισμα «Μαμά, φτάνουμε;», ξέρετε, ότι πλησιάζει η ώρα που τα παιδιά σας θα αρχίσουν να γκρινιάζουν, να θέλουν να κατέβουν από το καθισματάκι τους ή να τσακώνονται με τα αδέρφια τους.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποιο από τα παρακάτω παιχνίδια για να περάσει η ώρα στο αυτοκίνητο πιο ευχάριστα και ήρεμα.

Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα ζωάκια

Ορίστε τη σειρά με την οποία θα παίξετε. Ο πρώτος παίκτης ονομάζει ένα ζώο. Ο επόμενος πρέπει να πει ένα ζώο, το οποίο θα ξεκινά με το τελευταίο γράμμα του ονόματος του ζώου που είπε ο προηγούμενος. Συνεχίστε μέχρι κάποιος να «κολλήσει» και να μην σκεφτεί κάποιο ζωάκι. Να θυμάστε, ότι δεν μπορείτε να πείτε το ίδιο δύο φορές, ενώ δοκιμάστε να παίξετε το παιχνίδι με τίτλους ταινιών, βιβλίων ή ονόματα ανθρώπων.

Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα μαθηματικά

Διαλέξτε ένα χρώμα ή ένα αντικείμενο και προκαλέστε τα παιδιά σας να βρουν 10, 20, 30 ή όσα αντικείμενα θελήσετε εσείς για την κάθε κατηγορία. Οι κατηγορίες μπορεί να είναι πολλές, για παράδειγμα μετρήστε όσα περισσότερα μαύρα αυτοκίνητα μπορείτε ή βρείτε τις πινακίδες που δείχνουν αριστερή στροφή. Τα παιδιά θα συγκεντρωθούν σε αυτό και το ταξίδι θα κυλήσει πολύ διασκεδαστικά.

Αν στα παιδιά σας αρέσουν οι ιστορίες

Αρχικά, ζητήστε από τα παιδιά να βρουν λέξεις σε πινακίδες, καταστήματα, σημάνσεις και να τις γράψουν σε ένα χαρτί. Όταν μαζέψουν 5 ή φτιάξουν μια λίστα με επαρκή αριθμό λέξεων, πείτε τους να φτιάξουν μια ιστορία, ένα τραγούδι ή ένα ποίημα με αυτές. Η ώρα τους θα περάσει δημιουργικά και δεν θα καταλάβουν πότε το ταξίδι σας τελείωσε.

Αν στα παιδιά σας αρέσει το κυνήγι θησαυρού

Πριν ξεκινήσει το ταξίδι σας γεμίστε μέχρι τη μέση ένα βάζο ή ένα δοχείο με ασφαλές κούμπωμα με ρύζι. Τοποθετήστε σε διάφορα σημεία μέσα σε αυτό μικρά αντικείμενα και κλείστε το. Στην διάρκεια του ταξιδιού δώστε στα παιδιά το δοχείο και ζητήστε τους να το αναποδογυρίσουν, το κουνήσουν ή αν θέλετε να το ανοίξουν και να ψάξουν για τα αντικείμενα που έχετε «θάψει» μέσα στο ρύζι. Εσείς, απλώς πρέπει να θυμάστε πόσα και ποια παιχνιδάκια τους κρύψατε στο βάζο.

Αν στα παιδιά σας αρέσουν τα… αυτοκίνητα

Διαλέξτε έναν τύπο αυτοκινήτου, για παράδειγμα τα μικρά φορτηγά, και ρωτήστε τα παιδιά ποιο νομίζουν, ότι είναι το πιο συνηθισμένο χρώμα για αυτά ή πόσα διαφορετικά χρώματα υπάρχουν. Αφήστε τα να μετρήσουν πόσα θα βρουν και στο τέλος του ταξιδιού δώστε τους τη σωστή απάντηση. Εκείνος που μάντεψε σωστά ή πλησίασε αρκετά τη σωστή απάντηση είναι ο νικητής.

Πηγή: readers’digest.com