- Infokids.com.cy - https://www.infokids.com.cy -

5 δωρεάν εφαρμογές για εγκύους που πρέπει να έχετε στο κινητό σας

Μόλις ανακαλύψατε ότι είστε έγκυος [1]! Παρόλο που πιθανότατα βιώνετε έναν καταιγισμό συναισθημάτων, το πιο ισχυρό είναι ο ενθουσιασμός. Οι εγκυμοσύνες συχνά δίνουν την αίσθηση μιας νέας περιπέτειας που ξεκινά και είναι πολύ σύνηθες να αισθάνεστε συγκλονισμένες. Ειδικά όσες γίνεστε μαμάδες για πρώτη φορά! Όπως συμβαίνει με οτιδήποτε, είναι πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα ανάμεικτα συναισθήματα όταν έχετε ένα υποστηρικτικό πλαίσιο καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

Το διαδίκτυο και οι δωρεάν εφαρμογές ειδικότερα, μπορούν να παρέχουν πολλές έγκυρες πηγές πληροφοριών. Μπορούν να σας βοηθήσουν να απαντήσετε σε ερωτήσεις σχετικά με κάθε στάδιο της εγκυμοσύνης, από τη σύλληψη μέχρι τον τοκετό και την ανατροφή των παιδιών. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές εφαρμογές που αποδεικνύονται εξαιρετικά χρήσιμες.

1. Ovia Pregnancy

Παρέχει στις μέλλουσες μαμάδες γρήγορες συμβουλές για το τι πρέπει να τρώνε και πώς να διαχειρίζονται το σώμα τους κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων 40 εβδομάδων της εγκυμοσύνης. Ιδιαίτερα χρήσιμο είναι το προσωποποιημένο newsletter που αποστέλλεται σε κάθε χρήστη με βάση την ηλικία και το δείκτη μάζας σώματος, ενώ εκείνο που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό είναι ότι μπορείτε να συγκρίνετε το μέγεθος του χεριού του εμβρύου σας με το μέγεθος που θα έχει όταν γεννηθεί. Χρησιμοποιήστε το αρχείο καταγραφής τροφίμων για να διατηρήσετε τον έλεγχο του βάρους σας και δημιουργήστε ειδοποιήσεις για να λαμβάνετε τις προγεννητικές βιταμίνες σας.

2. Sprout

Παρέχει ένα εξατομικευμένο χρονοδιάγραμμα εγκυμοσύνης, όλα τα εργαλεία που θα μπορούσατε να χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της κύησης και 3D απεικόνιση που σας επιτρέπει να γνωρίσετε τον κόσμο του μωρού σας! Οι ενσωματωμένες καρτέλες σας διευκολύνουν στη διατήρηση ειδικών αναμνήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορείτε να συνδυάσετε τις φωτογραφίες της κοιλιάς σας με τις εικόνες των υπερήχων για να δημιουργήσετε ένα υπέροχο φωτογραφικό άλμπουμ για το μωρό σας. Η εφαρμογή προτείνεται από γιατρούς, οπότε είστε βέβαιες ότι βρίσκεστε σε ασφαλή χέρια.

3. Full Term

Κατεβάστε αυτή την εφαρμογή καθώς πλησιάζει η μεγάλη μέρα, αφού είναι ένας εύκολος τρόπος να παρακολουθήσετε τις συσπάσεις σας. Εξετάστε πόσο αργά ή γρήγορα το μικρό σας σχεδιάζει να έρθει στον κόσμο, δείτε το πλήρες ιστορικό των συστολών σας και παρακολουθήστε την εξέλιξη του τοκετού μέσα από ενσωματωμένα γραφήματα με το πάτημα ενός κουμπιού! Η εφαρμογή υπολογίζει αυτόματα και παρακολουθεί τη συχνότητα και τη διάρκεια των συσπάσεων, ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε το γιατρό σας για το πόσο απέχουν μεταξύ τους.

4. Glow Nurture

Είναι η καλύτερη εφαρμογή για να σας βοηθήσει να παραμείνετε επικεντρωμένη στην υγεία της εγκυμοσύνης σας. Αυτή η εφαρμογή σχεδιάστηκε για να ενημερώνει για τα πάντα -κυριολεκτικά κάθε έγκυο που την χρησιμοποιεί. Διατηρήστε ένα ημερολόγιο σχετικά με θέματα της υγείας σας, μάθετε τα πάντα για τα συμπτώματά σας κατά τη διάρκεια της κύησης, επικοινωνήστε με άλλες έγκυες που έχουν την ίδια ημερομηνία τοκετού και παρακολουθήστε τα προγραμματισμένα ραντεβού της εγκυμοσύνης σας.

5. The Bump

Αυτή η εφαρμογή περιλαμβάνει έναν οδηγό σύγκρισης της εγκυμοσύνης ανά εβδομάδα. Κάθε μέρα το περιεχόμενο της εφαρμογής ενημερώνεται, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να θέσετε ερωτήσεις σε ειδικούς στον τομέα της υγείας και άλλες γυναίκες που κυοφορούν ή έχουν ήδη γίνει μητέρες. Μην ξεχάσετε να καταγράψετε την εγκυμοσύνη σας, χρησιμοποιώντας τα εβδομαδιαία λευκώματα φωτογραφιών!