5 έξυπνα tips για να οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας

Η κουζίνα είναι ένα από τα δωμάτια του σπιτιού που χρησιμοποιούμε περισσότερο μέσα στην ημέρα.

Εκεί συζητάμε με τα παιδιά μας, εκεί μαγειρεύουμε, εκεί μπορεί ακόμα και να… χαλαρώνουμε. Γι’ αυτό, λοιπόν, ακόμα και οι πιο καθαρές κουζίνες εύκολα γίνονται οι πιο… ανοργάνωτες.

Για να αποφύγετε τον χαμό μέσα στην κουζίνα, ακολουθήστε τα παρακάτω 5 tips οργάνωσης.

Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε. Μην αφήσετε τετραγωνικό ανεκμετάλλευτο, ειδικά στην κουζίνα που χρειάζεται να αποθηκεύετε άπειρα πράγματα.

Το κενό που ίσως υπάρχει ανάμεσα στο ψυγείο και τον τοίχο, κλείστε το με μια κάθετη συρταριέρα. Αποθηκεύστε εκεί σε γυάλινα βαζάκια ζυμαρικά, μπισκότα, δημητριακά ή ό,τι προτιμάτε εσείς.

Αφήστε τους πάγκους… καθαρούς

Συνήθως, οι πάγκοι της κουζίνας μας αποτελούν… μαγνήτη για κάθε λογής μικροπράγματα. Κλειδιά, γυαλιά, περιοδικά, μπολ, πιάτα. Όλα τοποθετούνται για λίγο εκεί, αλλά μένουν περισσότερο, κλέβοντας έτσι πολύτιμο χώρο από την κουζίνα μας και κάνοντας την κουζίνα μας να δείχνει εντελώς ακατάστατη.

Τοποθετήστε τα κλειδιά και τα προσωπικά σας αντικείμενα κοντά στην είσοδο του σπιτιού (μέσα σε καλαθάκια ή κρεμασμένα σε κάποιο ειδικό ντουλαπάκι), βάλτε στη θέση τους αμέσως πιάτα, ποτήρια και σερβίτσια και κρατήστε έτσι την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη για περισσότερο.

Τώρα τα απορρυπαντικά κρεμάστε τα ψηλά

Το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη συνήθως μένει ανεκμετάλλευτο, αφού η γούρνα του νεροχύτη «πιάνει» αρκετό χώρο. Χρησιμοποιείστε μια ράβδο στο ντουλάπι κάτω από το νεροχύτη και κρεμάστε σε αυτή τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιείτε. Κερδίζετε χώρο και τα απορρυπαντικά δεν έρχονται σε επαφή με άλλα αντικείμενα στο ντουλάπι!

Διώξτε όλα τα περιττά

Το να διατηρείτε την τάξη στην κουζίνα σας είναι έτσι κι αλλιώς δύσκολο. Τα πράγματα, όμως, γίνονται χειρότερα όταν η κουζίνα είναι γεμάτη με μικροπράγματα και αντικείμενα τα οποία δεν χρησιμοποιείτε συχνά. Γι’ αυτό αποχωριστείτε όσα δεν χρειάζεστε ή έχετε διπλά και κρατήστε την κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη για πάντα!

Κρύψτε όλες τις μικροσυσκευές

Πώς θα κερδίσετε χώρο στους πάγκους της κουζίνας σας, οι οποίοι όπως είπαμε πρέπει να είναι καθαροί και τακτοποιημένοι; Κρύβοντας όλες τις μικροσυσκευές σε ένα ντουλάπι!