Αρχική Σχολή Γονέων 5 έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να μαθαίνουν τα παιδιά εύκολα λέξεις και αριθμούς!

5 έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να μαθαίνουν τα παιδιά εύκολα λέξεις και αριθμούς!

5 έξυπνοι και διασκεδαστικοί τρόποι για να μαθαίνουν τα παιδιά εύκολα λέξεις και αριθμούς!

Έρευνες χρόνων έχουν αποδείξει ότι η μάθηση γίνεται πιο εύκολη μέσα από το παιχνίδι και πολλοί είναι εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που εφαρμόζουν στην τάξη τους μεθόδους διδασκαλίας που περιλαμβάνουν παιχνίδι, τραγούδι και τη διασκέδαση των παιδιών.

Μπορεί να μην σας ακούγεται πολύ εύκολο, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη φαντασία για να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει την μάθηση και να μην την αντιμετωπίζει ως «έργο καταναγκαστικό» - από μικρή κιόλας ηλικία!

Εκμάθηση καινούριων λέξεων με ζωγραφισμένες ιστορίες

Αυτή η μέθοδος συμβάλλει στο να μάθει το παιδί νέες λέξεις και να θυμάται εκείνες που ήδη ξέρει. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χαρτί, χρωματιστά μολύβια και… φαντασία. Μαζί με το παιδί προσπαθήστε να ζωγραφίσετε μια αστεία ιστορία η οποία θα περιλαμβάνει τις λέξεις που το παιδί μαθαίνει. Φτιάξτε χαρακτήρες, ξεκινήστε με το «Μια φορά και έναν καιρό…» και αφήστε το  παιδί να συνεχίσει  - χρησιμοποιώντας κάθε φορά τις καινούριες λέξεις.

Εκμάθηση αριθμών και λέξεων με κουκλοθέατρο

Για να διευρύνετε ακόμα περισσότερο το λεξιλόγιο του παιδιού σας φτιάξτε δαχτυλόκουκλες και δημιουργήστε και πάλι ιστορίες. Μπορείτε, επίσης, με αυτόν τον τρόπο να μάθετε το παιδί σας να μετράει. Για να γίνει το παιχνίδι ακόμα πιο διασκεδαστικό αφήστε το παιδί να φτιάξει τη δική του ιστορία, χρησιμοποιώντας και αντικείμενα της καθημερινότητας.

Εκμάθηση αριθμών με ζωγραφιές

Δυσκολεύεται το πρωτάκι ή το νηπιάκι σας να μάθει να γράφει τους αριθμούς; Μην τους γράφετε απλά. Ζωγραφίστε τους! Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και κάντε το δύο μια πάπια, το οκτώ έναν χιονάνθρωπο κλπ. Εξάλλου, σύμφωνα με νέα έρευνα, η ζωγραφική είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουν τα παιδιά νέες λέξεις.

Εκμάθηση μαθηματικών μέσα από τις δουλειές του σπιτιού

Το να βάζεις πλυντήριο είναι βαρετό, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε τέλεια διαδικασία μάθησης αν ζητήσετε από τα μικρά παιδιά σας να ξεχωρίσουν τα ρούχα τους, ανά χρώμα, μέγεθος ή τύπο και να τα μετρήσουν. Κι όταν ταξιδεύετε ή πηγαίνετε σε κάποια δραστηριότητα αντί να τους δώσετε το κινητό για να ηρεμήσουν, δοκιμάστε να τους ζητήσετε να μετρήσουν π.χ. τα κόκκινα αυτοκίνητα που περνούν δίπλα τους ή να ζωγραφίσουν τους αριθμούς με τον τρόπο που θα διαβάσατε παραπάνω

Εκμάθηση μαθηματικών με ...ζαχαροπλαστική!

Ο καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί να ξεχωρίζει ποσότητες και κλάσματα είναι το να φτιάχνει μπισκότα ή κέικ. Ξεκινήστε μαζί τη συνταγή δείξτε στο παιδί πώς να μετρά τα ή να ζυγίζει τα υλικά και στο τέλος φτιάξτε στρογγυλά μπισκότα και ζητήστε από το παιδί να τα κόψει σε τέταρτα, στο μισό και πάει λέγοντας.

Το ίδιο φυσικά μπορείτε να κάνετε και με αλμυρές συνταγές. Φτιάξτε, για παράδειγμα, μία πίτσα και στο τέλος χωρίστε την στα κομμάτια, μετρώντας τα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter