5 φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το κάψιμο από τον ήλιο

Οι διακοπές ξεκίνησαν και η λαχτάρα και η ανυπομονησία μας για βουτιές και βόλτες στις παραλίες είναι απερίγραπτη. Προσέξτε, όμως! Οι διακοπές μας πρέπει να συνοδεύονται –όσο είναι δυνατόν – από ευχάριστες και όχι επώδυνες αναμνήσεις.

Γι’ αυτό πριν βγείτε στον ήλιο, αλλά και κατά τη διάρκεια της βόλτας σας στην παραλία φορέστε πάντα αντηλιακό. Και εσείς και τα παιδιά. Αν όμως, η έκθεσή σας στον ήλιο είχε σαν αποτέλεσμα μια κόκκινη πλάτη ή αν θέλετε να ξέρετε τι να κάνετε σε περίπτωση που «καείτε» από τον ήλιο, διαβάστε παρακάτω μερικά αποτελεσματικά, σπιτικά γιατρικά για το ηλιακό έγκαυμα.

Πάγος

Τυλίξτε μερικά παγάκια ή μία παγοσακούλα σε μία πετσέτα και ακουμπήστε την απαλά πάνω στο έγκαυμα. Να θυμάστε: Ποτέ μην ακουμπάτε τον πάγο απευθείας στην ερεθισμένη περιοχή, γιατί μπορεί να προκληθούν κρυοπαγήματα και η κατάσταση να γίνει χειρότερη.

Αλόη

Το τζελ από το εσωτερικό αυτού του φυτού καταπραΰνει την ερεθισμένη περιοχή, επιταχύνει την ανάρρωση και ενυδατώνει το δέρμα.

Μέλι

Χρησιμοποιείται ως φάρμακο από την εποχή των Αιγυπτίων και ειδικοί λένε, ότι λειτουργεί πολύ καλύτερα πάνω στο ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα και από πολλές καταπραϋντικές κρέμες του εμπορίου.

Γάλα

Βουτύξτε μία μαλακή πετσέτα σε δροσερό γάλα, στύψτε την και εφαρμόστε στην περιοχή με το έγκαυμα. Θα δημιουργήσετε έτσι και ένα «φίλμ» πρωτεΐνης που θα καταπραΰνει την περιοχή και θα μειώσει το αίσθημα καψίματος.

Μηλόξυδο

Είναι γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες και τη νοστιμιά που χαρίζει σε πολλά φαγητά και ποτά. Αδειάστε μία κούπα μηλόξυδο σε χλιαρό νερό, βρέξτε μία πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόστε την στην ερεθισμένη περιοχή.